Mark Rutte wil geen uitzondering voor NPO 1-conference Youp

Minister-president Mark Rutte wil voor de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek op NPO 1 geen uitzondering maken op het bezoekersmaximum in theaters. Dat heeft hij gisteren gezegd in de tv-rubriek van Jaïr Ferwerda.

Mark Rutte © Beau

Youp van ’t Hek zorgde aan het begin van de week voor opschudding door openlijk te twijfelen aan de tv-uitzending van zijn conference, nu er vanwege corona maar maximaal 30 mensen in de theaters mogen zitten. Hij gaf donderdag bij Beau aan de tv-uitzending tóch te gaan maken, maar wel te hopen op een ontheffing voor het bezoekersmaximum.

Youp hoopt op ontheffing

De NPO, BNNVARA, theater Carré en productiehuis Hekwerk hebben een schriftelijk verzoek ingediend bij de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland in de hoop dat ze een uitzondering krijgen.

“De politiek wil graag dat iedereen op Oudejaarsavond binnen blijft, laten we dan zorgen dat er voor de mensen thuis een goed alternatief is om ook echt binnen te blijven”, aldus BNNVARA.

Mark Rutte niet soepel

Minister-president Mark Rutte ziet dat in elk geval niet zitten, zei hij vrijdag voor de camera van Jaïr Ferwerda in de talkshow Beau. “Nee, dat gaat niet. Dolgraag, Youp, maar dat kan ik niet doen. Ik zou het leuk vinden, het is natuurlijk geweldig zijn shows. Ik ben opgegroeid met Wim Kan, dat is echt negentiende eeuw. Youp hoort natuurlijk in die traditie.”

Zorgminister Hugo de Jonge: “Ik kan me daar zo veel bij voorstellen dat mensen denken: waarom kan ik niet gewoon doen wat ik heel graag wil? Dat geldt voor ondernemers, dat geldt voor theatermakers. Ik begrijp het allemaal hartstikke goed. Maar we moeten stap voor stap besluiten wat er kan met kerst.”

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven: “Als hij met een voorstel komt, dan gaan we daar naar kijken.”

De oudejaarsconference van Youp van ’t Hek is op oudejaarsavond te zien op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen