Fidan Ekiz gevaar op de weg: rijdt door rood tijdens examen

Fidan Ekiz is al 44 jaar, maar heeft nog steeds geen rijbewijs. En dat is maar goed ook, want ze is een gevaar op de weg. Zelfs tijdens haar rijexamen presteerde ze het om door rood te rijden.

Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm

De presentatrice van De Vooravond was eigenlijk voornemens om haar rijbewijs te halen tijdens haar huidige drie maanden durende talkshowpauze, maar ze heeft het toch weer op de lange baan geschoven. “Ik moet een boek schrijven in korte tijd en ben bezig met de nonnen om Engels te leren”, vertelt Fidan Ekiz in haar podcast.

Fidan reed door rood

Heeft Fidan in drie maanden tijd dan helemaal geen tijd voor wat rijlessen? “Weet je wat ik prima kan doen? Elke keer twee keer lessen, maar dat doe ik niet, want ik wil het in één keer. Ik wil zo’n ANWB-snelcursus. Ik heb immers al heel veel lessen genomen, namelijk 30 of 35. Ik heb daarna al eens examen gedaan.”

Voor dat examen is Fidan met vlag en wimpel gezakt. “Ik reed door rood. Ik moest meerdere dingen in de gaten houden en ik kan niet zo goed multitasken. Het was echt rood. Je weet toch van mij dat ik af en toe helemaal los sta van de realiteit”, aldus de presentatrice tegen haar co-host Renze Klamer.

Rijbewijs kopen

Heel even overwoog Fidan nog om haar rijbewijs te kopen. “Toen zou ik net correspondent worden in Turkije en toen zei iedereen tegen mij: ‘Ja, maar dat rijbewijs kun je daar toch gewoon kopen! Dan ga je toch geen herexamen doen?’ Dat bleek niet zo te zijn en iedereen zei daar: ‘Je moet hier echt niet je rijbewijs willen halen, want dat gaat hem gewoon niet worden.’”

Na haar eerste poging heeft Fidan heel erg lang niet gelest. “Daarna heb ik een ongeluk gehad waardoor ik niet meer durfde. Ik heb twee keer een ongeluk gehad in mijn leven als bijrijder. Ik had een whiplash, het was een heftig ongeluk. Ik neem echt wel de tijd voor mijn rijbewijs.”

Andere BN’ers zonder rijbewijs zonder onder meer Anna Nooshin, Chantal Janzen, Douwe Bob en Tim Hofman.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen