Angela de Jong heeft haar buik vol van Ali B en zijn ‘bullshit’

Angela de Jong begrijpt maar al te goed dat de NPO 1-kijker massaal wegzapt bij Ali B. De bulldozer van het AD heeft haar buik vol van de televisierapper en zijn ‘bullshit’.

Ali B © AvroTros

De krappe 650.000 kijkers die Ali B de afgelopen vijf weken gemiddeld scoorde met zijn programma Ali B Op Volle Toeren waren al dramatisch slecht voor ’s lands meest bekeken tv-zender NPO 1, laat staan de 358.000 kijkers die hij gisteren neerzette. NPO’s tv-directeur Frans Klein heeft er al de hele dag buikloop van.

Ali B-moeheid

Hoe duidt Angela de Jong deze tragische kijkcijferval? Zelf lijdt ze naar eigen zeggen aan Ali B-moeheid. Hij is volgens de gevreesde AD-vrouw echt té veel op televisie. “Als rapper, clown, stand-upcomedian, knuffelmarokkaan, moslim, coach, zakenman, deskundige, bruggenbouwer, levensgoeroe of messias – of gewoon alles tegelijk”, somt ze cynisch op in het AD.

En nu dus weer met Ali B Op Volle Toeren. Dat was vroeger heus een leuk programma, zegt Angela, maar ze wijst erop dat Ali B de tijdsgeest niet mee heeft. Naast al het gedoe rondom drillrappers zijn de rapartiesten van nu eigenlijk vrij ongemanierde en losgezongen types. Ze wijst op de ‘misdragingen’ van onder meer Boef, Lil’ Kleine en Famke Louise.

Bullshit

Maar het belangrijkste is volgens Angela dat het frisse een beetje van Ali B af is. “Tegenwoordig is Ali B alleen maar bezig met zijn imago en de bv Ali B. Als hij voor de camera geen bloemen uitdeelt aan eenzame oudjes, staat hij in zijn blote bast op het podium van The Voice. Hoezo aandacht nodig?”

Ze lacht vooral om Ali’s ietwat trieste platform Ikwilgroeien.nl, waarin hij als een soort Emile Ratelband wat mensen geld uit de zakken klopt. “Hoe wanhopig moet je als ondernemer of mens zijn om geld over te hebben voor dit soort bullshit?”, bitcht Angela.

Oei, oei, oei. Zo lekker als Gordon hapt niemand, maar een boze reactie van Ali B, die zich vorige week op Twitter nog op de kast liet jagen door wat cabaretvrouwtjes, zou wel een traktatie zijn tijdens deze kleurloze dagen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen