Alexander Klöpping: ‘Zonder Blendle was ik Lingo-host geworden’

Alexander Klöpping denkt dat hij zónder Blendle te veel zou zijn blijven hangen in de tv-wereld. Misschien was hij dan wel de presentator van Lingo geworden, zegt de techberoemdheid.

Alexander Klöpping Foto: Op1

Blendle begon in 2004, maar Alexander Klöpping kennen we al van ver daarvoor. Hij was namelijk jarenlang vaste gast in De Wereld Draait Door en liet zich tijdens zijn stappen in de tv-wereld adviseren door zijn mentor Jort Kelder. Aan die adviezen van Jort heeft Alexander veel gehad, zegt hij in de podcast De Keuzecast.

Lingo

Eigenlijk heeft Jort hem ertoe gebracht om Blendle te beginnen, zegt Alexander. “Hij zei toen ik op tv ging bijvoorbeeld: ‘Let nou op dat je niet een soort tv-hoofd wordt. Dat je alleen maar hebt van: waar is hij bekend van? Nou van tv.’ Dit is al vijftien jaar geleden. Hij zei: ‘Ga nou maar iets maken. Het maakt niet uit wat, maar maak iets.’ Dat is Blendle geworden.”

Blendle houdt hem nu al jarenlang zoet. “Als hij dat niet gezegd had, weet ik niet of ik dat gedaan had. Dan had ik in Wie is de Mol gezeten en andere onzin. Een RTL 4-programmaquiz ofzo. Ik denk echt dat ik dan in een soort parallel universum Lingo was gaan doen ofzo.”

Niet in BN’er-shows

Alexander besloot echter al snel dat hij geen typische BN’er wilde worden. “Ewart van der Horst, die De Wereld Draait Door heeft bedacht, zei op een gegeven moment tegen me: ‘Overal nee tegen zeggen, je moet de Leo Blokhuis van de technologie zijn.’ Dat betekent gewoon: één onderwerp, daarop focussen en niet al die meuk eromheen.”

Ondertussen werd hij wel gevraagd voor programma’s als Ik Kom Bij Je Eten en Dancing with the Stars. Daar zei hij allemaal nee tegen. “Ik denk dat ik heel vervelend was geworden als ik in die stroom was meegegaan. Het is een heel vervelende wereld, denk ik. Heel transactioneel. Ik heb het überhaupt niet zo op met de tv-wereld.”

Keuzecast

De Keuzecast met Alexander Klöpping als hoofdgast kunt u hier beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen