Albert Verlinde zet televisie altijd aan om 18.00 uur

Albert Verlinde zet zijn televisie altijd aan om 18.00 uur. Hij kiest er uit zelfbehoud voor om vóór dat tijdstip geen tv te kijken. Dat zegt hij in een openhartig vraaggesprek met Shownieuws.

Albert Verlinde Beeld: William Rutten

De agenda van Albert Verlinde is opvallend leeg nu hij is vertrokken als directeur van Stage Entertainment. Op dit moment heeft hij alleen zijn baantje als deskundige bij Shownieuws over. Wat doet Albert allemaal met zijn vrije tijd? “Ik kan ontzettend goed relaxen op een vrije dag. Ik kan ontzettend goed uitslapen”, zegt hij.

Albert slaapt soms elf uur

Albert ligt soms wel elf uur in bed. “Het is een cadeautje dat je dat hebt. Ik kan om 23.00 of 23.30 uur naar bed gaan en er dan om 10.00 uur of 10.30 uur uitkomen. Ik kan bijna de klok rondslopen. Dat zegt ook wel iets over vermoeidheid denk ik, maar dat kan ik dus goed.”

Wat doet hij als hij wakker wordt? “Dan heerlijk de hond uitlaten op mijn gemak, de krant uitlezen en voor je het weet is het al lunchtijd. Ik hou van een beetje sporten en joggen.”

En tv-kijken dus. “Tv-kijken doe ik nooit overdag. Ik denk: als ik daar aan ga beginnen, dat ga ik echt niet doen. Dat doe ik pas vanaf een uur of 18.00 uur ofzo, dan gaat de televisie aan.”

Senioriteit

Wat zijn de ambities van Albert op tv-gebied? “Ik wil me meer inzetten voor het vak: mijn senioriteit uitstralen en de relaties die ik heb inzetten. Natuurlijk is het hartstikke leuk om lekker achter een tafel te roddelen en af en toe een goede rel te hebben. Daar hou ik allemaal ontzettend van, maar goed dingen kunnen duiden op tv en de traditie en geschiedenis van het entertainment benoemen zodat mensen denken: er is iets belangrijks, ook.”

Albert wil op televisie de mening zijn die ertoe doet. “Dat mensen denken: oh, benieuwd wat Albert daarvan vindt. Of dat ik mensen vaak dingen vertel die ze niet weten, omdat ik een wandelende encyclopedie ben op entertainmentvlak. Dat zou ik leuk vinden.”

Gemeenteraad

Volgend jaar krijgt Albert het ook druk als VVD-gemeenteraadslid van Vught. “Als je heel veel stemmen krijgt, dan heb je recht op een plek in de Raad. Bij mij gebeurde dat: meer dan 400 stemmen. Ik dacht: dan accepteer ik mijn zetel, anders wordt het een gimmick en ben ik puur een soort lokhomo geweest op de lijst. Ik vind het leuk ook.”

Heeft Mark Rutte hem gefeliciteerd? “Ja, hij heeft me inderdaad een berichtje gestuurd om me te feliciteren, wat ik heel erg leuk vind en heel sympathiek vind, want die man heeft het druk genoeg. Ik had er ook niet op gerekend, maar toch kwam het bericht even binnen.”

Het interview dat verslaggever Thom Goderie had met Albert Verlinde voor de online serie Bekend in de Buurt kunt u bekijken op de Shownieuws-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen