Wilfred Genee: ‘NPO-kijker heeft Eva Jinek afgestraft’

Wilfred Genee denkt dat veel NPO-kijkers niet mee zijn verhuisd met Eva Jinek, omdat ze haar een graaier vinden. Dat heeft hij dit weekend gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Wilfred Genee Foto: RTL

De laatste tijd zijn de kijkcijfers van Eva behoorlijk aangetrokken, maar op veel avonden is Op1 haar nog altijd de baas. Wilfred denkt dat Eva last heeft van een mild Jack Spijkerman-effect.

Wilfred houdt de kijkcijfers van Eva nauwgezet in de gaten. “Ik vind Eva Jinek erg goed. Ik vind dat ze het nog steeds goed. Ik kan alleen wel zien dat het publiek klaarblijkelijk toch een beetje is blijven hangen bij Op1, omdat ze dan klaarblijkelijk vinden dat ze het niet had mogen doen voor het geld. Daar lijkt het toch een beetje op? Het kan niet om het niveau gaan.”

Waar baseert hij dat op? “Dat baseer ik op de kijkcijfers. Die zijn lager dan ze had toen ze op de publieke omroep zat.”

Inhoudelijk is Eva precies hetzelfde, zegt Wilfred. “Het kan niet op basis van de inhoud zijn. Ik vind het niets minder dan wat ze deed bij de publieke omroep. Nee, ik vind het net zo goed.”

Dit jaar is Wilfred al twee keer te gast geweest bij Eva Jinek. Na zijn VI-ruzie is hij niet meer langsgekomen. Hij weigerde een Jinek-uitnodiging in september, omdat hij vermoedde dat ze een valstrik had opgezet.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen