Art Rooijakkers: ‘Mijn marktwaarde was heel erg hoog’

De marktwaarde van Art Rooijakkers was begin 2018, toen hij overstapte van AvroTros naar RTL 4, heel erg hoog. De reden is dat hij Wie is de Mol presenteerde. Dat zegt de presentator zelfvoldaan tegen 7DTV.

Art Rooijakkers Foto: 7DTV, YouTube

Hoewel de presentator van Wie is de Mol vrij inwisselbaar is, heeft het Art naar eigen zeggen een flinke marktwaarde bezorgd. Die verzilverde hij met zijn overstap naar RTL, waar hij nog altijd exclusief onder contract staat.

RTL heeft Art een lucratief contract aangeboden. “Ik heb jarenlang dus Wie is de Mol gedaan en dat is een heel groots programma. Toen was mijn marktwaarde dus hoog, want het was een heel groot programma en heel veel mensen hebben het erover.”

Flirten met RTL

Art is op het juiste moment naar de commerciëlen vertrokken. “Presentatoren hebben bijna allemaal tijdelijke contracten en er is ergens in Hilversum een koelkast waar staat wanneer welk contract verloopt. Als dat zo ver is, dan word je gebeld – als het mee zit – door de verschillende zenderbazen die dan een keer een kop koffie met je willen drinken. Het is een soort spel van verleiding en flirten.”

Dat spel speelde hij ook met RTL. “Als het dan serieuzer wordt, dan wordt het bij de zender uitbesteed aan de juridische afdeling en ik heb er een agent tussengazet. Die gaan dan met elkaar aan de slag om er een zo mooi mogelijk contract van te maken.”

RTL heeft eigenlijk in zekere zin de exclusiviteit op mijn hoofd gekocht. Ik sta tijdelijk bij hen onder contract en in samenspraak bepalen we dan welke programma’s ik daar presenteer.”

Hoe heeft hij zijn contract uitonderhandeld? “Dat heb ik uitbesteed. Ik ben daar heel slecht in.”

Casht bij met productiehuis

Naast zijn lucratieve RTL-contract, casht Art ook nog via zijn eigen productiehuis. “Ik heb een eigen productiehuis, waarmee ik tv-programma’s of andere concepten maak. Dat is de ondernemerskant van mijn verhaal.”

Wat maakt hij dan allemaal? “Tijdens coronatijd heb ik een programma voor Omroep MAX gemaakt, ik heb documentaires voor Videoland gemaakt en voor AvroTros wel eens programma’s gemaakt. Nu zijn we bezig met een documentaire over de ASN Bank om hun jubileum luister bij te zetten. Het zijn eigenlijk allemaal verschillende opdrachtgevers.”

Huidige marktwaarde?

Tot slot: hoe zit het na flops Zomer met Art en Rooijakkers over de Vloer met zijn marktwaarde? “Dat weet ik niet. Dat vind ik lastig te beantwoorden”, aldus de presentator, die kampt met een kleurloos en saai imago.

Het hele gesprek met Art Rooijakkers ziet u op het YouTube-kanaal van 7DTV:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen