Tim Hofman vindt ‘homofobe’ Op1-imam behoorlijk hypocriet

Tim Hofman vindt de imam die vorige week te gast was in Op1 nogal hypocriet. Hij riep de mensen in het land op om te stoppen met kwetsen en beledigen, maar blijkt zelf vrij homofobe uitspraken te hebben gedaan.

Tim Hofman Foto: Op1

Imam Azzedine Karrat ging in de Op1-uitzending in debat met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers over de Rotterdamse leraar die moet onderduiken vanwege een spotprent met daarop een jihadist. Verdedig de vrijheid van meningsuiting met hand en tand, vindt Gert-Jan. Stop met al het beledigen en kwetsen, vindt Azzedine.

Tim ‘annoyed’ door Azzedine

Tim Hofman zag het gebeuren en was er behoorlijk ‘annoyed’ over. “Imam Azzedine Karrat las in Op1 de kijker de les over kwetsen en beledigen en waarom we dat niet zouden moeten doen. Diezelfde man zei ooit dit over homoseksualiteit: ‘Homoseksualiteit als daad, daar leg ik de nadruk op, is een verboden zaak.'”

Vervolgens wijst Tim ook nog op een Nieuwsuur-fragment uit 2016. Daarin zegt Azzedine homo’s van gedachten te kunnen doen veranderen: “Bij de een zit het echt tussen zijn oren. Na een half uur zegt hij: ‘Ik ben helemaal geen homo’, en dan loopt hij vrolijk de deur uit. Bij de ander zit het wat dieper, dan gaat het om gevoelens en soms zelfs om relaties.”

BNNVARA-ster Tim: “Verder ziet hij, naar zijn interpretatie van de de Koran, homoseksualiteit als zonde die je niet moet uiten. Hij plakt het woord zwakte er ook aan vast.”

Azzedine ‘annoyed’ door Tim

Allemaal niet zo leuk om te horen als je homoseksueel bent natuurlijk. “Zie je in dat dit openlijk in mainstream media zeggen als kwetsend en beledigend (zelfs onderdrukkend) ervaren kan worden? Hoe rijm je dit met je Op1-pleidooi?”, vraagt Tim, tezamen met een aantal andere vragen, aan Azzedine.

Azzedine reageert op Twitter: “Puh, een waslijst aan vragen… ik ga kijken of ik op kort termijn hiernaar kan kijken. Ondanks dat ik jouw manier van spreken niet zo prettig vind, lijkt het me wel netjes om te reageren. Komt goed…”

Tim: “Scherp, dat is zo. Maar mijn vragen oprecht. We spreken!”

Lees ook: Angela de Jong zet Arie Boomsma op één lijn met censuurmoslims (gisteren)

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen