Carlo Boszhard na ontkenningsfase: ‘Ja, ik zat op de reservebank’

Carlo Boszhard heeft een tijdje in de ontkenningsfase gezeten, maar durfde het woensdagavond in RTL Boulevard eindelijk toe te geven: onder het bewind van de vorige RTL-baas Erland Galjaard raakte zijn tv-carrière in een behoorlijke dip.

Carlo Boszhard © Nander de Wijk

Het onmiskenbare tv-talent van Carlo Boszhard werd op een gegeven moment niet meer herkend door Erland Galjaard. Hij mocht naast vaste waarde De TV Kantine alleen nog maar wat kruimels doen, zoals jureren in Superkids en het co-hosten van het quizje Een Goed Stel Hersens met Nicolette Kluijver.

Over de zeik

Toch wilde Carlo deze teloorgang van zijn tv-carrière vorig jaar nog niet toegeven toen hij te gast was in de talkshow Café Hendriks & Genee. “Eventjes terug naar afgelopen jaar. Dat was nou niet echt het meest succesvolle jaar voor jou, toch?”, legde presentatrice Hélène Hendriks hem voor. En belédigd dat ‘ie was; echt he-le-maal over de zeik.

Hélène zag zich zelfs genoodzaakt om daags na de uitzending met excuses te komen en Carlo schreef er nog een boze column over. “Een bizar gesprek volgde waarin ik mijn successen zat te verdedigen in een programma waar – hoe ironisch – bijna niemand naar kijkt”, bitche Carlo in zijn anders zo vlakke columns.

A-ster

Een jaar later is Carlo weer de A-ster die hij ooit was. De nieuwe RTL-baas Peter van der Vorst heeft Carlo weer helemaal terug op het zadel geholpen. Met Married At First Sight en I Can See You Voice heeft hij twee kijkcijferhits in handen en bovendien speelt hij een belangrijke rol in de hitformules The Masked Singer, Beste Kijkers en Oh Wat Een Jaar.

Nu Carlo weer aan de top staat, durfde hij zijn carrièredip gisteren toch te erkennen. “Ik zat wel op de reservebank, laat ik het zo zeggen. Ik deed De TV Kantine en ik had een heel leuke quiz met Nicolette, maar dat ik zó laat maar zeggen opnieuw wordt ingezet, dat is wel een droom. Dat is wel heel fijn als je zulke kansen krijgt.”

I Can See Your Voice

Carlo is er vooral trots op dat I Can See Your Voice het nu zo goed doet op de donderdagavond. Hij vreesde aanvankelijk het ergste, maar dat bleek nergens voor nodig. “Ik ben er wel heel erg blij mee natuurlijk. Wie had dat kunnen denken op die moeilijke donderdagavond dat je dan toch het programma maakt wat heel veel mensen willen zien?”

Hij kijkt nu al uit naar de special op kerstavond. “Emma Heesters komt dan bij ons. Het wordt een ontzettend leuke show, omdat het een kerstshow is. We zingen dan kerstliedjes. Nou, Fred van Leer vond dat natuurlijk heerlijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen