PostNL legt uit hoe je Fred van Leer-achtige overval voorkomt

Fred van Leer heeft weer eens een rotweek achter de rug: hij werd woensdag in zijn eigen huis op een genadeloze manier overvallen door twee mannen die zich voordeden als PostNL-bezorgers. Hoe voorkom je zoiets?

Fred van Leer Beeld: Nick van Ormondt

Het was behoorlijk schrikken voor Fred van Leer: hij deed de deur open omdat hij dacht dat PostNL voor zijn deur stond – de overvallers hadden post-outfitjes aan – maar het pakketje dat ze kwamen brengen bleek een vuurwapen te zijn. Behoorlijk angstig dus voor Fred, maar ook voor andere mensen die vaak pakketjes krijgen van pakketbezorgers.

PostNL geeft tips

PostNL begrijpt heel goed dat mensen angstig worden als ze dit soort verhalen lezen en heeft de nodige tips om zoiets te voorkomen. Zo adviseert het bedrijf consumenten om altijd gebruik te maken van de Track & Trace-service. Daarmee kun je precies zien of er een pakketje komt en wanneer het pakketje precies geleverd wordt.

Een woordvoerder van PostNL vertelt in het AD: “Dan wordt het tijdstip van een bezorging van tevoren aangekondigd en weet je zeker dat je met een echte pakketbezorger te maken hebt.”

Hoogste prioriteit

Het gebeurt steeds vaker dat overvallers zich voordoen als bezorgers van PostNL. Dit keer was Fred van Leer het slachtoffer, maar er tuinen nog veel meer mensen in. Er is bij PostNL ook een hele afdeling die zich met deze problematiek bezighoudt. “Op de security-afdeling heeft dit de hoogste prioriteit.”

Hoe komen al die PostNL-outfits eigenlijk terecht in criminele handen? “We willen criminelen niet wijzer maken dan dat ze zijn. Maar je moet weten dat elke medewerker die PostNL verlaat, zijn bedrijfskleding moet inleveren. Ook vragen onze postbezorgers aan de deur nooit om een betaling.”

Overigens beweerde Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds woensdagavond dat de overval op Fred van Leer mogelijk niet op zichzelf staat. Die zou te maken hebben met zijn onlangs uitgelekte sekstape.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen