Seizoenspremière: houdt The Voice de Masked Singer-kijker vast?

Het is vanavond weer zo ver: de RTL 4-klassieker The Voice of Holland begint aan een nieuw seizoen. Weet het programma de miljoenen kijkers van voorganger The Masked Singer vast te houden?

The Voice of Holland Beeld: RTL

Jarenlang was The Voice of Holland het meest bekeken amusementsprogramma van de zender, maar dat is niet langer zo. De afgelopen acht weken groeide The Masked Singer uit tot dé nieuwe monsterhit van RTL 4: de finale brak met 3,9 miljoen kijkers zelf een zeventien jaar oud record.

Coronabonus

Gemiddeld wisten de acht afleveringen van The Masked Singer 2,7 miljoen kijkers te boeien. Ter vergelijking: het afgelopen seizoen van The Voice of Holland kon rekenen op 1,8 miljoen kijkers. Het zou zomaar kunnen dat The Voice dankzij de coronabonus – veel mensen zitten thuis vanwege de lockdown – weer in de lift omhoog gaat.

Eén ding is zeker: de concurrentie is mild. NPO 1 zet het goed bekeken Droomhuis Gezocht in, maar SBS 6 begint met het uitzenden van de Netflix-hit Undercover. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de zender daarmee veel kijkers gaat trekken; de serie is voor veel mensen immers al beschikbaar via Netflix.

Debuut Jan Smit

Veel is er niet veranderd in The Voice, al is er wel een nieuwe coach: Jan Smit. “Ik ben gewoon mezelf. Daar gaat het uiteindelijk om. Dat je jezelf neerzet zoals je bent en een toegevoegde waarde bent voor je talenten. Ik hoop dat dat gelukt is. Ik ben daar eigenlijk wel van overtuigd”, vertelt hij aan het ANP.

De andere coaches zijn Ali B, Waylon en Anouk. Zij is dit seizoen te zien door middel van een scherm in haar stoel: vanwege haar astma is ze doodsbang voor corona.

De presentatie is dit seizoen in de vertrouwde handen van Chantal Janzen en Martijn Krabbé. Ook Geraldine Kemper zal dit seizoen weer acte de présence geven; als vliegende reporter tijdens de Blind Auditions en daarnaast is zij backstage te zien tijdens de liveshows.

Acht weken audities

De Blind Auditions van The Voice of Holland zijn vanaf vanavond acht weken lang te zien om 20.00 uur bij RTL 4, gevolgd door drie Battles, twee Knockouts en vier Liveshows.

De winnaar van ‘The voice of Holland’ wint dit seizoen naast een platencontract ook nog eens 50.000 euro en een auto.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen