PowNed wilde Dennis Schouten korten tot 1.600 euro per maand

Dennis Schouten onthult welk voorstel voorafging aan zijn vertrek bij PowNed. De omroep wilde hem korten tot 1.600 euro per maand voor één dag per week werk. Dat vertelt hij in zijn programma RoddelPraat.

Dennis Schouten Bron: YouTube

De 25-jarige presentator, die nu het gezicht is van de GeenStijl-zuster NieuwNieuws, gaf vorige week al aan dat hij een ‘hard en koud’ aanbod kreeg van PowNed. Nu onthult hij hoe dat aanbod er precies uitzag: 1.600 euro per maand voor één dag werk per week, een enorm laag salaris voor televisiesterren.

Freelancebasis

PowNed bood hem niet bepaald een mooi contract aan. “Ze wilden op freelancebasis met mij verder. Dat wilden ze met iedereen. Dat voorstel was dermate slecht dat ik nee heb gezegd. Maar echt íedereen had daar nee op gezegd”, legt het televisietalent uit.

RoddelPraat-collega Jan Roos: “Maar dat is toch eigenlijk best een belediging, want je bent toch wel het gezicht van de omroep. Dan zeggen ze nét voor het verstrijken van die 50.000 leden: ‘Flikker nou maar op.’ Eigenlijk zeggen ze dat.”

Eén dag per week

Dennis denkt daar ook zo over. “Ik vond het ook apart. Je maakt altijd van die filmpjes van: ‘Word lid, want we moeten 50.000 leden. Halen we het niet, dan heb ik volgend jaar geen werk meer.’ Ik werkte er op een gegeven moment nog twee dagen en dat beviel volgens mij iedereen. Ik was wel in de veronderstelling dat we gingen verlengen.”

Dat liep anders dan hij dacht. “Toen kwam ik daar en ze zeiden: ‘We willen met je door, maar ook weer niet. We gaan je contract niet verlengen. Je kunt freelance bijtekenen: één dag in de week nog wanneer wij willen en niet overleggen wanneer dat kan.’ Toen zei ik: ‘Kan het niet met iets meer overleg?’ Ze zeiden: ‘Nee, dat kan ik niet. Dit of vertrekken.’”

Het precieze voorstel? De helft van wat hij tot nu toe verdiende. “Waar het op neerkwam is dat ik nog 1.600 euro per maand zou verdienen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen