Dennis Schouten kreeg een ‘hard en koud aanbod’ van PowNed

De reden dat Dennis Schouten na vijf jaar vertrekt als het belangrijkste gezicht van omroep PowNed, is omdat hij een ‘hard en koud aanbod’ kreeg van omroepbaas Dominique Weesie. Dat vertelt hij in De Telegraaf.

Dennis Schouten Foto: PowNed

Aangezien vrijwel iedereen bij PowNed denkt aan Dennis Schouten en andersom, is het vrij opmerkelijk dat de omroep hem nu laat gaan. Het blijkt stukgelopen te zijn op een contractonderhandeling: Dominique Weesie, die met zijn twee ton per jaar ergernis wekt in Den Haag, wilde beknibbelen op het salaris van Dennis (in 2018 ‘slechts’ 3.000 euro per maand).

Minder salaris

Dennis vindt dat hij veel te weinig waardering krijgt van PowNed. “Ik had het gevoel dat ik goede dingen deed en een belangrijke bijdrage leverde aan de ledenwervingscampagne. Mijn cijfers waren bovendien goed. Toch kreeg ik een voorstel om minder te gaan doen. En als je het doorrekende leverde het ook minder per dag op.”

Vanwege dat contractvoorstel had Dennis het gevoel ‘dat ze toch niet écht met mij door wilden’. “Het geld kan ik prima missen. Ik vind het alleen jammer dat het zo eindigt, zeker nu we dichtbij de benodigde 50.000 leden zijn”, zegt hij.

Hard en koud

Het is niet zo dat het televisietalent vertrekt met gevoelens van wrok. “ls PowNed er niet was geweest, had ik nu kaas verkocht op de markt. Dominique heeft echt veel voor mij betekend en ik ben ook zeker niet boos op hem.”

“Maar het aanbod dat hij me nu deed, vond ik wel heel hard en koud en dat vind ik na vijf jaar erg vervelend”, besluit hij in De Telegraaf.

Een van de meest spraakmakende items die Dennis recentelijk voor PowNed maakte, was zijn confrontatie op straat met Famke Louise eind september. Ze was behoorlijk pissig op hem en sloeg zelfs zijn microfoon uit zijn handen.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen