Jan Roos staat achter uitlachen Fred van Leer: ‘Was smerig filmpje’

Jan Roos heeft er geen spijt van dat hij Fred van Leer heeft uitgelachen om zijn seksfilmpje. Het was ook gewoon een heel smerig filmpje. Dat zegt hij in zijn programma RoddelPraat op YouTube.

Jan Roos Foto: YouTube

Een paar dagen na de zelfmoordpoging van Fred van Leer lag Jan Roos in RoddelPraat helemaal dubbel om het seksfilmpje. “Ha ha ha ha ha! Heb je dat filmpje gezien? Ha ha ha ha ha!”, gierde hij uit tegen zijn co-host Dennis Schouten. “Ik zat naar dit filmpje te kijken en ik vond het zó lastig. Ik snapte er zó weinig van.”

Jan Roos heeft heel erg veel kritiek gekregen op die uitspraken. Heeft hij er spijt van? Nu, een week later, zegt hij in RoddelPraat: “Ik lachte helemaal niet stiekem. Ik moest gewoon best wel lachen, want het filmpje was best wel smerig.”

Hij trekt zich er niets van aan dat zijn collega Dennis zijn reactie niet vond kunnen. “Jij zei inderdaad tegen mij: ‘Ik vind het niet zo leuk dat je grappig doet over dat filmpje van Fred van Leer.’ Dat kan je niet grappig vinden, maar dat interesseert me niet zo heel veel en die mediacode steek je ook maar in je reet.”

Jan Roos ligt wéér in een deuk

Fred is vorige week in een vijftien minuten durende video uitgebreid ingegaan op het uitlekken van zijn seksfilmpje. “Daar ben ik naar gaan kijken. Het duurde een kwartier. God, wat duurde dat lang. Ik heb nog nooit zo lang naar die man gekeken. Hij schijnt heel leuk te zijn op televisie – nog nooit gezien.”

Het was een emotioneel verhaal. Wat vond Jan ervan? “Hij was heel verdrietig en hij gaf inderdaad ook toe dat hij de hand aan zichzelf had geslagen, wat ik ook had gesuggereerd en wat ook niet mocht van jou. Je ziet wel echt een man die echt kapot is. Ik was wel geraakt, omdat ik zag dat die jongen echt van binnen helemaal stuk was en heel verdrietig.”

Dan: “Dat begrijp ik wel als je natuurlijk in zo’n grappig filmpje door heel Nederland gaat. Ha ha ha. Dat is dus eigenlijk wel heel grappig. Ik moest een beetje lachen om dat filmpje.”

‘Fred en zijn piemeltje’

Dennis Schouten leest vervolgens een app voor die hij van Fred van Leer heeft gekregen. “Blijf doen wat je doet en hoop dat je binnenkort een eigen programma krijgt waarin je kan laten zien dat je nog leuker bent, want dan kun je die roddelshit achter je laten. Het ga je goed Dennis.”

Jan vervolgens tegen Fred: “Oké, ik heb een beetje moeten lachen om dat vieze filmpje van je. Ja, we zagen dat je niet zelf had gefilmd, want je was toevallig met een jointje bezig en je piemeltje. Ik vind het heel fijn dat je de tijd hebt om te reageren, want je zegt zelf in het filmpje dat je er helemaal van af ligt, maar blijkbaar reageer je ook op dit soort kruimels.”

RoddelPraat kunt u bekijken op YouTube.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen