‘Hoe kon Patty Brard doorwerken na overlijden hond?’

De man van Patty Brard, architect Antoine van de Vijver, kon niet begrijpen dat zij na het overlijden van hun hond Lulu al direct weer aan het werk ging voor SBS 6. Ze kunnen daar inmiddels weer over praten. Dat vertelt ze vandaag in het AD.

Patty Brard Foto: Shownieuws

Patty heeft een contract bij SBS 6 en kon het aan om na het overlijden van hun hondje gewoon weer aan de desk te gaan zitten van Shownieuws. Antoine vond dat raar, omdat hij er in zijn verwerkingsproces even niet aan moest denken om weer aan het werk te gaan.

Echtelijk onbegrip

De twee stonden heel erg anders in de wedstrijd. “Ik heb Antoine nog nooit zoveel verdriet zien hebben. Het moeilijke was dat hij en ik in eerst instantie op een andere manier het rouwproces beleven. Hij kon niet begrijpen dat ik naar mijn werk ging. Gelukkig kunnen we er nu wel over praten, al zijn we er nog lang niet.”

Zelf verwerkte Patty het overlijden onder meer door het lezen van het boek van Antoinnette Scheulderman, de liefdespartner van Gijp-miljonair Michel van Egmond, over dit onderwerp. “Alleen de titel vertelt eigenlijk al genoeg: Dan neem je toch gewoon een nieuwe. De houding van mensen die nooit liefde voor dieren hebben gekend. Verschrikkelijk.”

Eén ding is zeker: het gaat voor Patty heel erg lastig worden om het overlijden een plekje te geven. Ze blijft denken aan die ene dag bij de dierenkliniek. “Ik kwam gillend en huilend naar buiten. Kwamen ze nog achter me aan: ‘Mevrouw, u moet de de rekening nog betalen’.”

Mediacircus met hondje

Aan het overlijden van hondje Bibi ging een heel mediacircus vooraf. Patty begon in september de reguliere dierengeneeskunde zwart te maken, omdat ze de gezondheidstoestand van Bibi niet kon accepteren.

Patty riep dat Bibi dankzij een alternatieve dokter, die acupunctuur en kruiden voorschreef, wél kon blijven leven. Twee weken later was het hondje alsnog dood.

Talkshow met Gordon

Overigens heeft SBS 6 gisteren ook laten weten dat de Dr. Phil-achtige talkshow die zij met Gordon zou gaan maken vanwege corona op de lange baan is geschoven.

Talpa aan het ANP: “SBS volgt de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. Ten gevolge hiervan is het studioprogramma Gordon & Patty voorlopig uitgesteld. Zodra er meer over het programma te melden is, dan komen wij daar vanuit SBS 6 op terug.”

Het AD-interview met Patty Brard kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen