Angela de Jong woest: ‘Veel te druk aan talkshowtafels!’

Angela de Jong lijkt weer wat ruimte voor zichzelf te willen creëren aan de talkshowtafels. Ze ageert vandaag in het AD namelijk tegen de hoeveelheid gasten in praatprogramma’s. Dat is te lezen in de kiosk.

Angela de Jong Foto: WNL, RTL

De aan talkshowoptredens verslaafde Angela ergert zich ineens behoorlijk aan de volle talkshowstudio’s, waarin ze soms wel elf gasten telt. Ze vond het contrast vooral groot toen Mark Rutte dinsdag in zijn persconferentie een maximale groepsgrootte van twee personen aankondigde, waarna bij M iedereen over elkaar heen buitelde.

‘Laat M via Skype interviewen!’

Een heel slecht signaal, aldus Angela. “Bij M zaten twee keer zoveel mensen aan tafel als jij en ik thuis mogen ontvangen. En dan laat ik het bandje (…) nog buiten beschouwing.”

Presentatrice Margriet van der Linden kan veel gasten prima via een skypeverbinding spreken, zegt ze. “Beperk het lekker tot Sven Kockelmann, zou ik zeggen, die tenminste écht iets toevoegt.”

Aerosolenalarm

Hetzelfde geldt voor Jinek, waar het zó druk was dat er bijna een ‘aerosolenalarm’ afging, aldus Angela. En ook bij Op1 zag ze een drukte van belang. “En dan reken ik de crew achter de camera’s nog niet eens mee.”

Het gaat echt helemaal fout in de talkshowstudio’s, besluit de opiniedraak van het AD. “Het gaat me om de voorbeeldfunctie die tv-programma’s hebben. Twee gasten is wel erg schraal, maar elf (of meer) is van de pot gerukt in deze tijd.”

” Nog een voordeel: het scheelt meteen een boel oeverloos gelul.” Van pseudo-tv-virologen bijvoorbeeld.

Column

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen