Gordon grapt uitgerekend in talkshow M over ‘zure linkse mensen’

Gordon maakte maandagavond op een wel héél ongemakkelijke plek een grap over ‘zure linkse mensen’. Hij deed dat in de talkshow M, dat door critici al een half jaar zuur en links wordt genoemd.

Gordon in talkshow M Beeld: M

De SBS 6-ster zat samen met een leuke bejaarde dame aan tafel om zijn programma 100 Jaar Jong te promoten. Kennelijk is Margriet van der Linden een groot fan van de ouderenprogramma’s van Gordon, want de complimenten vlogen hem om de oren.

‘Schitterende tijd voor Gordon’

Margriet vertelde in haar talkshow M dat ze de afgelopen tijd vaak aan Gordon moest denken. “Ik moet zeggen: als het in de laatste coronaperiode ging over tv-programma’s en wat je nog kan, toen moest ik aan jou denken. Ik dacht: dit is, ook gezien de situaties in verpleeghuizen, een schitterende tijd voor Gordon om dat programma weer te doen.”

De kijkers van M kregen meerdere fragmenten te zien uit het SBS 6-programma. “Ik vind dat je dat op een buitengewoon geweldige manier doet”, zei de presentatrice. Daarop antwoordde de presentator: “Dat vind ik heel leuk om te horen. Ik doe het ook met veel liefde.”

En zo ging het maar door. “Je komt er zo fijn tot je recht. Voel je dat zelf ook zo?”, legde ze Gordon bijvoorbeeld voor.

Zure linkse mensen

Na al die complimenten kreeg Margriet van der Linden ineens een grap voor haar kiezen, waar ze om lachte als een boer met kiespijn.

Margriet vroeg de bejaarde dame aan tafel: “Het is lachen met Gordon, hè?”

De bejaarde dame: “Ja, ik hou van lachende mensen. Niet van die… (trekt sikkeneurig gezicht, red.)”

Margriet: “…van die chagrijnen?”

Gordon vervolgens: “Ja, van die ‘zure linkse’, zeg dat maar. Ha ha ha!”

De kijker thuis moet vervolgens plaatsvervangend ongemak hebben gevoeld. Achter Gordon was te zien hoe Lilianne Ploumen en Sven Kockelmann begonnen te lachen.

“Ha ha! Linkse zure mensen! Daar heeft u niks mee”, merkte Margriet op.

Spijker op z’n kop

De grap van Gordon leidde tot enige hilariteit op de socials. “Heerlijk, hij slaat de spijker op z’n kop”, merkte Bezemsteeltje op. En Tim: “Die oude vrouw heeft niet zo veel met zure linkse mensen, dan kan ze maar beter niet daar aan tafel gaan zitten.”

De talkshow van Margriet van der Linden verloor in mei de support van Angela de Jong. “Het programma lijkt opgesloten te zitten in zijn eigen hoofdstedelijke bubbel”, gaf ze aan. Zelfs Femke Halsema-fan Stella Bergsma gaf aan dat M wel héél erg aan de linkerkant van het spectrum zit: “Ik ben het er eigenlijk wel mee eens dat M erg gekleurd is.”

Het M-item met Gordon kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen