Beboete Douwe Bob bagatelliseert coronaregels bij Beau

Douwe Bob is het niet eens met de coronaboete van 1.000 euro die hij heeft gekregen, maar hij gaat hem wel betalen. Dat heeft hij maandagavond gezegd in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Douwe Bob Beeld: Beau

BN’ers hebben een prominente rol in het coronadebat. Er is verdeeldheid in het vaccindebat, maar ook in de discussie over de coronaregels. Met name theatersterren als Guido Weijers en Sanne Wallis de Vries verzetten zich hevig tegen regels die hun sector treffen, maar ook zanger Douwe Bob wordt een beetje moe van het mensenmaximum.

Fikse boete

Douwe Bob heeft een boete van 1000 euro gekregen voor een illegaal optreden dat hij in juni gaf op Terschelling. Hij zou daar optreden, maar de gemeente verbood dat. Hij besloot te cancelen, maar gaf uiteindelijk tóch nog een spontaan concert. Er kwam een groep van zo’n tachtig mensen op af, maar al snel legden handhavers de bijeenkomst plat.

Beau van Erven Dorens vroeg Douwe Bob gisteren naar de boete. “Ik heb hem zelf nog niet gezien, maar het schijnt ja. Ik was op Terschelling en ik dacht: ik ga spelen. We moeten dit trouwens wel even in context zien. Dit was tussen twee golven in, op Oerol”, reageerde de zanger.

Vliegtuig

Douwe Bob verwees fijntjes naar het feit dat er in vliegtuigen géén passagiersmaximum geldt. Een concert in de buitenlucht vond én vindt hij daarom best kunnen. “Iedereen ging op vakantie met het vliegtuig en dacht: misschien dat ik hier dan wel kan gaan zitten in de duinen. Dat verspreidde zich als een vuurtje en op een gegeven moment waren er 80 à 90 mensen.”

Ondanks dat er veel mensen op af kwamen, besloot Douwe Bob gewoon door te blijven zingen. “Ik ben niet gestopt met spelen, ik ben doorgegaan. Ik had het misschien wel anders gedaan nu en toen heb ik dat niet gedaan. Ik accepteer de consequenties.”

Schatkist

Pas toen de handhaving ingreep, staakte Douwe het optreden. “Ze vinden dat ik iets heb georganiseerd. Ik ben het er niet mee eens. Als ik het in het vliegtuig had gedaan, dan was er niks aan de hand geweest, weet je wel.”

Maar goed, zegt Douwe: “Ik betaal hem, ik wil de schatkist best spekken, natuurlijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen