Party schrikt zich dood: Ben Cramer doet DRIE suikerklontjes in thee

Ben Cramer (73) heeft een journalist van de Party flink laten schrikken door tijdens hun interview maar liefst drie suikerklontjes in zijn thee te doen, oftewel zo’n 12 gram suiker. Dat is te lezen in de kiosk.

Ben Cramer Beeld: MAX

De Wereldgezondheidsorganisatie raadt men aan om niet meer dan 25 gram suiker per dag te gebruiken, maar die boodschap is niet bepaald aangekomen bij Ben Cramer. Als hij twee kopjes thee drinkt, zit hij al aan zijn suikertaks. Best schrikken, want de Party zocht de zanger juist op om onder meer over zijn gezondheid te praten.

Drie klontjes

Party sprak de zanger direct aan op zijn ongezonde gewoonte. “Je liet net maar liefst drie suikerklonten in je kopje thee verdwijnen. ls zo veel suiker wel goed voor je?”, legt de journalist hem kritisch voor.

Ben Cramer neemt het luchtig op. “Weet ik veel, hahaha. Ik ben er tot nu toe al 73 jaar oud mee geworden, wat heb ik te verliezen? Ik vind drie klontjes gewoon lekker, al doe ik er af en toe ook twee in. Mijn vrouw gebruikt helemaal geen suiker, maar zij rookt en dat doe ik dan weer niet.”

Drie boterhammer

Naast die klontjes suiker leeft Ben over het algemeen wel gezond, zegt hij. “Ik rook niet en drink niet. Alhoewel, dat laatste is niet helemaal waar. We delen elke dag een flesje wijn, dat gaat er wel in.”

Wat eet hij verder nog meer dan? “’s Ochtends eet ik altijd drie boterhammen en drink ik een kop thee. Soms gooi ik er één of twee beschuiten achteraan.”

81 à 82 kilo

Pas om 14.30 uur eet Ben Cramer weer. “Dan begint mijn maag een beetje te knorren en dan wil ik weleens een eierkoek pakken.” Bam, nog eens 20 gram suiker!

Gelukkig is Ben niet zo dik. Hij is 81 à 82 kilo. “Wanneer ik naar bed ga, ben ik soms een kilootje zwaarder, maar meestal heb ik hetzelfde gewicht als in de ochtend.”

Ben Cramer deed in 2017 mee aan de NPO 1-hit Gouden Jaren: Indonesië van Omroep MAX. Dat programma kunt u hier terugzien.

Rectificatie: in een eerdere versie van dit artikel stond dat Ben Cramer drie suikerklontjes in zijn koffie doet. Het gaat echter om drie suikerklontjes in zijn thee. Dit is nu aangepast.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen