Fons de Poel vindt Jort Kelder een amateuristische talkshowhost

Tv-journalist Fons de Poel, bekend van onder meer Brandpunt, vindt dat Jort Kelder als talkshowhost van Op1 bijzonder amateuristisch opereert. Dat laat hij onomwonden weten in gesprek met de Volkskrant.

Fons de Poel en Jort Kelder Foto: Wessel de Groot, NPO

Jort Kelder laat volgens Fons de Poel veel te veel zijn eigen mening doorschemeren als Op1-presentator. Zo kreeg hij het vorige week nog half aan de stok met de imam die hij aan de Op1-tafel had zitten: Azzedine Karrat. Een slechte ontwikkeling, meent de tv-journalist.

Meningencircus

Nu er naast Fidan Ekiz nóg een talkshowhost opstaat met zo’n duidelijke mening is het feest volgens Fons compleet. “Tv is een meningencircus geworden, want dat is amuserend. En daarbij is gaan horen dat je als presentator ook vertelt wat je ervan vindt.”

Met al zijn ervaring zou Jort beter moeten weten, aldus Fons. “Jort Kelder heeft te weinig respect voor de hiërarchie waarom een interview vraagt. Hij zit er in Op1 bij alsof-ie te gast is, in plaats van de nieuwsgierige ondervrager. Zijn grimassen maken zichtbaar hoe hij over de zaak denkt.”

Amateurisme

De scheidslijn tussen de interviewer en geïnterviewde is daarmee volstrekt onduidelijk, briest Fons. “Zo’n rolvermenging is in zekere mate een vorm van amateurisme.”

“Er zit een verschil tussen: kijk mij als presentator nu eens iets vinden en: kijk eens naar de feiten, dat kán toch niet? De eerste houding is in hoge mate amuserend, maar in journalistiek opzicht armoedig.”

Een groot artikel over interviewers die ook als opiniemakers fungeren kunt u lezen in de Volkskrant.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen