Rick Brandsteder: ‘Media typeerden mij onterecht als agressief’

Rick Brandsteder vindt het heel vervelend dat de media hem jarenlang hebben getypeerd als de BN’er met de losse handjes. Het voelde als onrecht. Dat vertelt de RTL Boulevard-ster in de LINDA.

Rick Brandsteder © Greetje van Buggenhout

Het RTL-gezicht is door de jaren heen erg vaak betrokken geweest bij opstootjes en vechtpartijen. Het AD kon er zelfs een heel overzicht over maken. Rick ziet het met lede ogen aan: hij vindt het echt verschrikkelijk dat de media hem jarenlang op deze manier hebben weggezet.

Jongen met de losse handjes

Rick vertelt in het tijdschrift: “Dat ik in de media werd getypeerd als de jongen met de losse handjes, raakte me, want het is een vertekend beeld. Ja, ik heb gevochten, maar de situatie vroeg erom.”

Wat was de situatie? “Drie mannen hielden mijn broer vast en een vierde ramde op hem in. Hij had een snee bij zijn oog en er vloog een tand uit zijn mond. Dan blijf ik niet lijdzaam toekijkenvanuit de gedachte ‘Oh jongens, ik ben op tv en als ik ingrijp, krijg ik allemaal shit over me heen’. Nee, dan zijn die knullen voor mij.”

Zelfverdediging

Het was geen zinloos geweld, maar zelfverdediging, benadrukt Rick. “Het voelde als onrecht hoe dat later in de media kwam, maar dat is dan maar de tol die ik voor mijn verder superleuke vak betaal.”

Hij denkt dat de media hem extra wilden hebben omdat hij ‘de zoon van’ is. “Ik heb het gevoel dat ik als ‘zoon van’ 2-0 achter stond. Naar mij werd juist extra kritisch gekeken.”

Het LINDA.-interview met Rick Brandsteder kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen