Art Rooijakkers reageert op zijn kleurloze, saaie imago

Art Rooijakkers werd ooit genoemd als tv-belofte, maar bleek al snel vlees noch vis te zijn. Voor de presentatie van kijkcijferkanon Wie is de Mol was dat geen groot probleem, maar nu hij bij RTL 4 de tv-personality probeert uit te hangen, knelt dat toch een beetje. Met name Zomer met Art was vorig jaar echt een drama, maar ook Rooijakkers over de Vloer is het allemaal net niet. Voor tv is hij eigenlijk gewoon te kleurloos, te saai. Het AD confronteert de presentator met zijn imago.

Het AD vraagt Art: “In de Volkskrant werd je imago vorig jaar omschreven als ‘paspopachtig’. Dat klinkt als: een beetje gezichtsloos, kleurloos.

Art geeft toe dat hij dat artikel aanvankelijk niet wilde lezen. “Dat artikel verscheen een paar dagen voordat Zomer met Art begon. Ik zat in een hogedrukpan en heb het toen niet gelezen, want ik wilde me bij de opnamen niet te bewust zijn van mezelf, maar onbevangen een leuk programma maken.”

Dan nu naar de inhoud: waarom is hij zo kleurloos? “Televisie is als een lachspiegel. Ze legt een vergrootglas op je karakter, vergroot je eigenschappen uit en maakt daarmee een plat plaatje van je. De diepte van je persoonlijkheid komt helemaal niet over op tv.”

Ah, het komt allemaal door de televisie. Dat is niet handig als je tv-personality wil zijn. Misschien komt het wel omdat hij met alle winden meewaait, vervolgt Art. “Een allemansvriend ben ik niet, maar van nature ben ik inderdaad geen polemische figuur, en dat zal ik ook nooit worden. Een collega omschreef me ooit als een chemiesletje.

Wat?! “Daarmee bedoelde ze dat veel mensen snel een klik met mij voelen.”

Nu de kijker nog.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen