Erik Mouthaan helemaal klaar met zijn bashers

Erik Mouthaan, Amerika-correspondent van RTL Nieuws, wordt doodmoe van het Trump-trollenleger dat het op hem en andere journalisten gemunt heeft. Dat zegt hij in gesprek met het AD.

Erik Mouthaan Foto: RTL

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een behoorlijk fanatieke aanhang, zelfs in Nederland. De berichtgeving van Erik Mouthaan over de president kan hen niet bekoren; hij krijgt op de socials enorm veel drek over zich heen.

Net als Trump hekelen ook zijn fans de ‘mainstream media’ (MSM). “Er lijkt een verhaallijn gepusht in Nederland dat Nederlandse media onvoldoende aandacht hebben voor Trump of dat er een zekere vooringenomenheid bestaat. Dat klopt absoluut niet.”

Moe van ‘MSM’-haters

Erik denkt dat de fans het lastig vinden als hij bericht over de leugens van Trump. “Ik zeg wel eens: wat Trump net riep, is onjuist. En daar zijn Trump-aanhangers dan boos over. Maar het betekent niet dat ik een kant kies.”

Soms wordt de tv-journalist wel eens moe van MSM-haters. “Er is een trollenleger actief op sociale media dat hun president verdedigt en bewust bezig is de media in diskrediet te brengen.”

“Ik ben klaar met mensen die ons in een negatief daglicht stellen. Het werk wat we doen is goed.”

Geestesziek

Het is al jaren dat Erik zich moet verweren tegen Trump-fans. Zij vinden dat Erik veel te negatief bericht over de Amerikaanse president. In 2017, toen Erik zich afvroeg of Trump geestesziek is, sprongen ze al helemaal op de barricades.

Erik destijds: “Trump is kleinzerig, hij sneert en moet altijd iemand beledigen en moet er altijd zelf beter uit naar voren komen. Sommige psychoanalisten hier in de VS zeggen dat z’n tweets en z’n gedrag wijzen op narcisme.”

Aankomende nacht vinden in de Verenigde Staten de presidentsverkiezingen plaats.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen