Peter R. de Vries: ‘Koning leek wel een wassen beeld!’

Peter R. de Vries vindt het goed dat koning Willem-Alexander excuses heeft gemaakt voor zijn Griekse minivakantie, maar begrijpt niet waarom hij altijd zo stijf overkomt op beeld. Dat heeft hij gisteren gezegd in Jinek. Op het excuusfilmpje dat de koning gisteren naar buiten bracht, lijkt hij wel een wassen beeld, aldus Peter. “Ik vroeg me eerlijk gezegd wel een beetje af of hij zou weten dat de autocue ook sneller kan. Er zit geen dynamiek in zijn verhaal, het is allemaal heel langzaam.

Het voelt bovendien wel héél erg alsof hij het opleest, aldus Peter. “Hij leest bijna de punten en de komma’s mee. Dat vind ik wel eens jammer.”

Peter vraagt zich af waarom de koning geen betere communicatie-adviseurs heeft. “Ik vraag me wel eens af wie dit nou maakt, wie daar nou bij zit en wie dat regisseert.”

Het is ongelooflijk, aldus Peter. “Zit er dan niemand bij die zegt: joh, vertel het eens met iets meer vaart, met iets meer dynamiek, dan komt het misschien iets meer over dan als je er als een soort wassen beeld bij zit.”

Excuses zijn op zichzelf natuurlijk mooi en het is goed dat hij dat doet, maar de verpakking kon voor mij nog wel een stuk beter.”

Lees ook:
Koning op strafbankje, spreekt volk toe na mediarel (gisteren)
‘Raar dat Máxima niet praat in koninklijk sorryfilmpje’ (gisteren)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen