Jesse speelt weer Sinterklaas, BN’ers liggen in deuk

Jesse Klaver speelt weer eens voor Sinterklaas en dat leidt tot hilariteit onder mediaprominenten. Zijn plan om iedereen die 18 jaar wordt een startkapitaal van 10.000 euro te geven, wordt met cynisme ontvangen in de media. Dat is te volgen op Twitter. De GroenLinks-plannen van Jesse zijn buitengewoon onrealistisch. Hij werd in augustus al op de hak genomen omdat hij meer geld eiste voor de politie, de zorg én het onderwijs, en ook nog eens een crisisinkomen bepleitte. Volstrekt onbetaalbaar.

Jesse blijft met geld strooien, want nu wil hij 10.000 euro bijschrijven op de rekeningen van jongens en meisjes die net van de basisschool afkomen. Waar het van betaald moet worden? Een nieuwe miljonairstaks.

Tv-maker Harry de Winter: “10.000 euro euro, niet gekoppeld aan hun financiële situatie, dus ook kids van miljonairs. Kinderachtige verkiezingsretoriek van Jesse Klaver.

Actrice Lose van Roosendaal: “Slimme manier om nieuwe stemmers op je te laten stemmen.. ik had t wel geweten..”

GTST-ster Babette van Veen: “Das 4 jaar collegegeld voor die van mij, heb je nog geen gas, water, licht, huis, boeken, biertje etc etc…”

NPO-ster Margreet Spijker: “Mijn 17 jarige dochter heeft haar stemadvies gekregen voor volgend jaar. Tijd voor uitleg over verkiezingsbeloftes.

Telegraaf-host Pim Sedee: “Of onbeperkt bier drinken, of een dikke vakantie.”

Oud-NPO 1-baas Ton F. Van Dijk: “Duur grapje, maar goedkope politiek.”

Erik de Vlieger, schoonvader van SBS-ster Dyantha Brooks: “Slim verdienmodel van GroenLinks. Je koopt 18 jarigen om met € 10.000,- belastinggeld zodat ze op jou stemmen om vervolgens 4 jaar lang zelf € 10.000,- per maand aan belastinggeld binnen te harken.

Parool-redacteur Josien Wolthuizen: “Supergoed idee. Nog beter zou zijn om die 10.000 euro op te delen in een maandelijks bedrag waarmee jongeren hun opleiding kunnen bekostigen. We noemen het: studiefinanciering.”

Presentator Jelte Sondij: “Maar dan ook 10.000 euro voor: zorgmedewerkers, ouderen (die het land hebbben opgebouwd), mensen met een beperking en mensen van wie de voornaam begint met Jelte.”

Cabaretière Katinka Polderman: “Ik denk dat we nog even geduld moeten hebben. Rutte beloofde iedereen ooit 1000 euro, Groen Links komt nu met 10.000 euro, als we maar geduldig zijn komt er op den duur vast een oelewapper die ons allemaal een ton belooft. Jaarlijks en belastingvrij.”

Radio 2-dj Wouter van der Goes: “Kom op mensen. Jesse Klaver mag best grapjes maken. #mallejongen.

Opiniedraak Jan Roos: “Als ik de SP was zou ik nu 11.000 euro gratis geld voor kiddo’s bieden.”

Telegraaf-stercolumnist Rob Hoogland: “Je kunt er ook een jaartje sabbatical met een round-the-world trip van financieren. Niet echt goed voor milieu en klimaat, maar kniesoor.”

NPO Radio 1 belde vanochtend met een 18-jarige jongen om hem naar zijn mening te vragen over die 10.000 euro. Wat hij ervan zou gaan doen? “Eerst een lekkere vakantie.

Lees ook:
Jesse Klaver boos in Op1: ‘Ik irriteer me hieraan!’ (19 augustus)
Mark Rutte vond Op1-optreden Jesse Klaver zwak (20 augustus)
Jesse Klaver speelt weer Sinterklaas bij Op1 (27 augustus)

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen