Jarige Catherine Keyl ergert zich suf aan John de Mol

Catherine Keyl heeft zich enorm gestoord aan het optreden van John de Mol in De Wereld Draait Door, waarin hij in reactie op het ontslag van Gallyon van Vessem aangaf dat tv-vrouwen nou eenmaal een houdbaarheidsdatum hebben. Dat heeft de tv-diva, die vandaag 73 jaar is geworden, gezegd op NPO Radio 1. Keyl vindt dat De Mol een vakvrouw als Van Vessem niet op waarde schat. “Natuurlijk is het fijn als er vernieuwing is, maar het is ook fijn als er respect is voor ervaring.”

Ze vindt het seksistisch van de mediamiljardair. “Wat mij enorm irriteerde is dat John de Mol zei: ‘Presentatrices hebben hun houdbaarheidsdatum.’ Alsof het over een pak melk gaat, weet je wel. Dat vond ik gewoon niet zo handig van hem. Probeer maar te bedenken: welke oudere dames zijn nog op tv die presenteren?

De Mol probeert oudere vrouwen te verbannen van de Nederlandse televisie, aldus Keyl. “Wat mij het meest tegen de borst stuit, is dat er een hele bevolkingsgroep niet meer zichtbaar is op tv. Daarom vind ik dus eigenlijk dat bepaalde bevolkingsgroepen representanten moeten hebben, zoals minderheden ook representanten hebben in de presentatie. Dus ook oudere vrouwen.”

Tot slot laat Keyl weten dat ze de geruchten over de opvolging van Eva Jinek op de voet volgt. “Ja, het is hartstikke spannend natuurlijk en je probeert altijd allerlei inside information te krijgen. Ik heb nog mijn bronnen.

Foto: NPO Radio 1

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen