Jan Versteegh twijfelde over Talpa na 6 Inside-flop

Jan Versteegh begon na het floppen van 6 Inside een beetje te twijfelen over zijn overstap van BNNVARA naar SBS 6. Dat bekent hij in het programma Open Kaart op YouTube. Heel even werd Jan ineens onzeker. “Het is natuurlijk wel zo: het eerste wat ik daar maakte is 6 Inside en dat is niet wat de mensen ervan hoopten. Niet qua kijkcijfers, niet qua progamma. Achteraf vraag ik me ook af of het wel helemaal mijn programma was. Toen heb ik wel gedacht: klopt dit helemaal?“, laat hij weten.

Even later vierde Jan alsnog successen. “Daarna kwamen Lingo en andere programma’s en dacht ik: o ja, het klopt toch wel allemaal.”

Al met al heeft hij dus geen spijt van zijn transfer naar het Talpa Network van John de Mol. “Ik ben heel blij met de overstap naar SBS. Bij BNN was ik toch een beetje uitgespeeld om het zo maar te zeggen. Vooral ook omdat ik bij BNN aangaf dat ik meer entertainment wil maken in de studio.

De publieke omroep was geen optie meer, zegt Jan. “De NPO had net van de regering te horen gekregen: ‘Minder amusement!’ Dat kon bij Talpa allemaal wel. Ze zeiden: ‘Wat wil je doen?’ Ik zei: ‘Ik wil groot entertainment maken in de studio.’ Toen zeiden zij: ‘Oké, dat zien we ook heel erg zitten.’ Ik ben heel blij met die stap.

Tien jaar

Hoe lang wil Jan nog tv-maken? “Toen ik naar Talpa ging, zei ik: ‘Ik wil dat het nog tien jaar duurt.’ Het mag nog langer, zeker, maar de droom is om het nog tien jaar te doen. Om televisie te maken. Bij Talpa, maar YouTube is ook televisiemaken. Ik vind het maken gewoon heel leuk. Ik hoop dat dat nog tien jaar duurt.”

En wil hij daarna achter de schermen werken? Dat kan best, zegt Jan. “Dat maken is heel leuk en nu maak ik voor de camera, maar ik kan me ook wel voorstellen dat je dat op een dag zat bent of het ophoudt.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen