Johan Derksen: ‘Talpa rommelt met voetbal’

Johan Derksen vindt de manier waarop Talpa omgaat met de uitzendrechten van voetbal en de profilering van zijn zenders buitengewoon onhandig. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside. De afgelopen weken heeft Talpa voetbalbeelden uitgezonden op zowel SBS 6, Veronica als SBS 9. De kijker is het spoor bijster: lange tijd dacht men dat Veronica dé voetbalzender was van Talpa, maar de Champions League is nu op SBS 6 te zien, terwijl non-wedstrijden naar SBS 9 worden verschoven.

Het is niet meer te volgen, meent Johan. “Ik vind de duidelijkheid wel belangrijk. Ik begrijp best dat ze die slecht bekeken wedstrijden op SBS 9 hebben gezet, maar het is voor de kijker ontzettend onduidelijk of we nou op Veronica zitten of ergens anders.”

Het lijkt wel alsof er in de Talpa-top niet goed nagedacht wordt over de profilering van de zenders, zegt hij. “Veronica zou eerst de voetbalzender worden. Toen zat het op SBS 6 en nu weer op SBS 9. Het is heel verwarrend.”

Het enige voordeel aan het voetbal op SBS 6, is dat hij ’s avonds niet zo lang hoeft door te werken, zegt Johan. “Dat is zo goed aan Talpa: Shownieuws en Hart van Nederland zijn heilig. Dat moet op een vaste tijd beginnen, dus welke wedstrijd er ook is, je wordt boem eraf gehaald en je kunt lekker naar huis.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen