Angela wil opheffing KRO-NCRV na transgender-plan

Angela de Jong pleit voor de opheffing van KRO-NCRV nu de omroep gelovigen schoffeert door de rol van Jezus in The Passion open te stellen voor acteurs die homo, vrouw of transgender zijn. Dat laat ze weten in haar column in het AD. De laatste editie van AD’s mediapodcast leek er wel eentje van het Reformatorisch Dagblad. ‘Handen af van Jezus!’, was de teneur van een minutenlange tirade van Angela en een AD-collega over het plan om kijkcijferhit The Passion inclusiever te maken.

Angela vindt niet dat Jezus gespeeld kan worden door een transman. Zij vindt transgendermensen maar een rariteit. “Je gaat er nu een circus van maken“, riep ze in de podcast. En: “De prijsvraag is geopend: wie zou de meest gekke Jezus zijn?

Ze gooit er nu een schepje bovenop in haar column in het AD. “Leuk toch, alles voor de kijkcijfers. Hoe meer circus, hoe beter. Wat dondert het dat je een nog altijd aanzienlijk deel van Nederland tegen je in het harnas jaagt door de belangrijkste pijler van hun geloof belachelijk te maken? Het is de islam niet. Van christenen heb je niks te duchten.

Voor de tweede keer zet Angela transgendermensen weg als een soort dragqueens. “Ik miste in het interview eigenlijk alleen nog het proefballonnetje van Kuipers om de hoofdrol inzet te maken van het tweede seizoen Drag Race Holland van Videoland. Dan ben je immers pas echt inclusief.

Weg met KRO-NCRV, briest Angela. “Hef de KRO-NCRV op, zwaai de goedbetalende, van oudsher katholieke en protestante leden uit en lever de zendmachtiging in.

De drang om alles koste wat kost inclusiever te maken en bovenal de drang om daarmee te koop te lopen, wekt bij veel mensen buiten de grachtengordel veel irritatie op.

Tegelijkertijd vinden veel mensen dat The Passion sowieso al een circus is en dat het totaal niet van belang is of Jezus door een heteroman, een homoman of een transman gespeeld wordt. Voor Angela is dat wél een probleem; zij spreekt van heiligschennis.

De AD-column van Angela, waarin ze ook nog dingen roept als ‘mijn oma draait zich om in haar graf’, kunt u lezen op de AD-site of via Blendle.

Lees ook: Lammert de Bruin vindt Angela de Jong transfoob (zondag)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen