Lammert de Bruin vindt Angela de Jong transfoob

EenVandaag- en Twitter-ster Lammert de Bruin haalt uit naar Angela de Jong, de opiniedraak van het AD. Hij vindt haar transfoob. Dat laat hij weten in een tweet op Twitter. Angela en haar collega’s van de mediaredactie hebben een EO-achtige podcast opgenomen, waarin ze ageren tegen het voornemen van KRO-NCRV om de rol van Jezus in The Passion open te stellen voor onder meer homo’s en transgenders. Als je Jezus laat spelen door een transgender, zou het te veel een circus worden.

Wat een nonsens, roept Lammert. “Angela de Jong die van een bijbelverhaal ‘geen kermis’ wil maken. Dat is het hele concept van de Passion, Angela?! Denk je echt dat Jezus aan het kruis een Borsato lied zong? Met je homofobe gebral over transgenders die je blijkbaar op kermissen en in circussen thuis vindt horen.

Lammert vindt Angela een conservatieve vrouw. “Ik zet haar niet zomaar weg als homofoob omdat ze een mening heeft. Ik doe dat omdat ze een homofobe mening heeft door transgenders weg te zetten als circusacts.

EenVandaag-collega Sander ’t Sas is het met hem eens: “Dat deze vrouw werkelijk continu in alle media aandacht genereert met haar oninteressante gewauwel, en overal ook wordt uitgenodigd, is me een compleet raadsel.

Telegraaf-journalist Martin Visser: “Sinds wanneer spreekt zij namens alle gelovigen?

Lammert: “Sinds Jezus haar op een kermis persoonlijk heeft aangewezen als plaatsvervanger!

Twitter-account Stuimig Weertje: “Waarom heeft ze het aan het eind over gekwetste sneeuwvlokjes? Terwijl juist zij zich blijkbaar enorm gekwetst voelt en in rage mode gaat bij alleen nog maar de gedachte dat Jezus niet door een echte man zou worden gespeeld?

Lammert: “Ja inderdaad, ook zo zeldzaam dom dat ze dat zelf niet ziet.

Presentator Jelte Sondij wordt ook moe van Angela. “Hoezo kan een transgender niet Jezus acteren? Het is toch een rol. Ac-te-ren. Het is niet echt. Het is theater. Meine güte, en die vrouw is recensent bij een grote krant…

Hij is teleurgesteld in Angela, die op haar redactie ook wel Ang (spreek uit: Angsj) wordt genoemd. “Op zich vond ik haar wel verfrissend, als recensent die niet alleen documentaires over Pools impressionisme bespreek. Maar ze is in een soort haat grove gekomen…

Foto: NPO, RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen