Voetbal blijft bij SBS 6: ‘Veronica redt zich prima’

Geplaatst op wo 14 okt 2020 om 12:30

De beslissing om de Champions League te verhuizen van mannenzender Veronica naar familiezender SBS 6 is men bij Talpa Network goed bevallen. Veronica redt zich prima zonder voetbal. Dat zegt Marco Louwerens, de zenderbaas van SBS 6, in de Adformatie. Het is belangrijk dat SBS 6 versterkt wordt, legt Marco uit. “SBS 6 is de zender die de meeste aandacht nodig heeft. De Champions League hebben we weer daar naartoe gehaald, omdat je de grote merken toch meer wilt bundelen.

Bij de concurrentie gebeurt dat ook, legt Marco uit. “Bij RTL zie je dat ze Expeditie Robinson naar RTL 4 hebben gehaald.

Enkele weken geleden zakte SBS 6 volledig door het ijs toen in plaats van kijkcijferhits als Chateau Meiland marginaal bekeken Champions League-wedstrijden tussen nietszeggende buitenlandse clubs werden uitgezonden. Halsoverkop werden die wedstrijden verplaatst naar SBS 9.

Is het sowieso niet onwenselijk om de programmering van de hoofdzender steeds te laten onderbreken door voetbal? “Vroeger kon je dat soort dingen minder makkelijk doen, omdat je je programmering in feite onderbrak. Tegenwoordig zijn steeds meer programma’s one-offs: er zit een kop en een staart aan en kunt het de volgende uitzending gewoon weer oppikken“, legt Marco uit.

Je verplaatst het marktaandeel van de Champions League naar een andere zender, maar het blijft binnen de groep. We hebben ook gezien dat Veronica zich zonder Voetbal prima redt. Dat draait net als Net5 goed.

Foto: SBS
24 Reacties op “Voetbal blijft bij SBS 6: ‘Veronica redt zich prima’”


 1. Xavier

  Ja, er wordt over nagedacht, niet lang en niet genoeg, maar toch. Daarna wordt het handelen van de concurrent als argument gebruikt, Sterk hoor.

 2. Huismaker

  Genieten: Martin Bosma vs Orwellgren (DDR66)
  Nu te zien op Tweedekamer.nl (plenair debat0.
  Genieten !!!!

 3. Wyatt

  Gewoon puur om het marktaandeel van SBS6 te redden. Want erg goed gaat het daar nou niet.

 4. Wesley

  En scheelt natuurlijk geld.
  Nu hoeven voor SBS6 minder programma’s te maken.

  En op Veronica kunnen ze weer bijvoorbeeld The Fast and the furious uitzenden.

 5. JobF

  Precies zoals @Wesley zegt het is ook een bezuiniging. Woensdag wordt het hele najaar tot aan de kerst gevuld met Steenrijk straatarm, paleis voor een prikkie en CL. Dat zijn normaal minimaal 2 misschien wel 3 verschillende series in die tijd. Het ding dat de CL 2 weken geleden zo slecht ging is een uitzondering. Het waren ook de CL play offs. Niet de groepsfase. Volgende week dinsdag wordt bijvoorbeeld Paris Vs Man United uitgezonden. Dat is iets heel anders dan Kiev tegen Gent. Kan je een beetje vergelijken met het verschil tussen een Ajax PSV en een RKC VVV. Ajax gaat gewoon 2M kijkers halen en de andere wedstrijden rond de 800k verwacht ik.

 6. L. Koopmans

  SBS gunt zich idd een jaar om nieuwe formats te bedenken, want echt lekker loopt het niet. In de plaats daarvoor voetbal, voetbal, voetbal. Saaier kan niet. Interessant de opmerking dat Net5 het goed doet, zal dan wel nadat het ‘powered by Linda’ is afgezet.

 7. Bart

  Ik blijf erbij CL op Veronica, veel beter en scheelt een hoop geschuif op sbs6

 8. Alfonso

  Wat een onzinnige vergelijking met Expeditie Robinson, dat voetbal is niet stabiel, elke week. Talpa management faalt altijd met programmeren.

 9. tim

  En als die Nederlandse ploegen eruit liggen heb je weer niks. Daar gaan je miljoenen, kunnen ze beter een nieuw seizoen Meiland maken voor dat geld

 10. ha

  Prutsers daar bij Talpa

 11. Fox Mulder

  Dat kwam John Dus afgelopen maandag na de uitzending van VI aan de heren Derksen, v.d. Gijp en Judas vertellen. Wat een goeie beslissing Marco Louwerens! Gewoon een opdracht en uitvoeren. En snel een beetje. #FailDirecteurtje

 12. Mark

  Als je naar landen als Belgie en Duitsland kijkt, daar staat de Champions League ook op het hoofdpodium, en niet op de kleinere commerciele zenders. Daar zenden ze op die kanalen ook alleen maar goedkope films en series uit.

 13. Ron

  Lekker geflatteerd scoren met voetbal en ondertussen je programmering op de schop gooien als er voetbal is. Ik vind het niet slim maar meer getuige van ‘paniekvoetbal’.

 14. Haha dik betaalde kwaliteitsloze manager van Pulpa geeft een droevige onderbouwing over programmering

  Haha dik betaalde kwaliteitsloze manager van Pulpa geeft een droevige onderbouwing over programmering.
  Het was niks het is niks en het wordt niks bij de ranzige Pulpa zenders.

 15. HA HA HA Marco Louwerens

  Pannenkoek Marco bakte er bij RTL niks van en bij Talpa is het helemaal een ramp.
  Molusconi moet zulke gasten – met Galjaard, Römer, Molendijk – er per direct uitgooien.

 16. Bart

  De verhuizing van Expeditie Robinson is toch wel iets heel anders dan het voetbal verplaatsen naar je hoofdzender. Hieraan zie je dat Louwerens en Oosterman totaal geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Meneer praat tevens over het merk verder versterken. SBS is geen sterk merk en dat zal het ook nooit (meer) worden. Als je de tv zenders verder wil opbouwen dan zal dat om te beginnen met nieuwe namen (behalve Veronica) en een nieuwe zenderprofilering moeten. Eerder gaat het niet lukken. In geen 100 jaar!

 17. Lau

  @Bart;
  Niet helemaal mee eens.
  SBS6 kan in korte tijd de tweede zender van NL worden als er andere programma’s worden ingezet.
  Je ziet het al aan Martien Meiland en bijvoorbeeld Wie van de 3?, maar bijvoorbeeld ook aan familie Gillis! Dat past bij SBS6!!
  Als de programma’s goed zijn, dan steigt het marktaandeel vanzelf.

 18. Leo knots

  Groot gelijk

 19. Chiel

  Dan op sbs6, dan op Veronica en dan weer Sbs9. Super logisch. En je wekelijkse programmering onderbreken heeft bij die programma’s (zie Hazes gister) ook slecht uitgepakt. En de vaste kijkers voor Hvn en Show moeten een uur wachten. Gaan je vaste waarden. Maar hij kan het hier verkopen dat je het bijna gelooft.

 20. Leich

  @Chiel 18.47,
  Ja klopt, Talpa heeft de zelfde zwalk sport kwaal als de NOS.
  Daar wordt het Nederlands Elftal ook uitgezonden op 1 dan weer op 3 dan weer op 1 en dan weer … ja zeg het maar.
  Geen touw aan vast te knopen. Een rommeltje.
  En dat noemen ze dan netmanager, haha. Te veel verdienende nono’s zijn het.

 21. Feitje

  Paniekvoetbal!

 22. Bart

  @Lau Dat klopt! Het gaat zeker beter maar nog lang niet genoeg. De zender heeft een slechte naam en een onduidelijk profiel. Net als de andere tv zenders. Nu door het voetbal weer op SBS6 zetten maken ze dat alleen maar erger.

 23. west*the one and the lonely

  SBS6 wordt bestierd door losgeslagen gekken. Nul verstand van tv maken.

 24. aammehoela

  En hoe zit het met de samenvattingen. Pas na half twaalf of die bv. op Veronica of voor mijn part op SBS 9. Maar als de samenvattingen pas om half twaalf komen of nog later dan gaat er geen hond meer naar kijken. Terugkijken ook niet, want er zitten 3 van die ellenlange, vervloek te, irritan te, k u t-reclameblokken in.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.