Voetbal blijft bij SBS 6: ‘Veronica redt zich prima’

De beslissing om de Champions League te verhuizen van mannenzender Veronica naar familiezender SBS 6 is men bij Talpa Network goed bevallen. Veronica redt zich prima zonder voetbal. Dat zegt Marco Louwerens, de zenderbaas van SBS 6, in de Adformatie. Het is belangrijk dat SBS 6 versterkt wordt, legt Marco uit. “SBS 6 is de zender die de meeste aandacht nodig heeft. De Champions League hebben we weer daar naartoe gehaald, omdat je de grote merken toch meer wilt bundelen.

Bij de concurrentie gebeurt dat ook, legt Marco uit. “Bij RTL zie je dat ze Expeditie Robinson naar RTL 4 hebben gehaald.

Enkele weken geleden zakte SBS 6 volledig door het ijs toen in plaats van kijkcijferhits als Chateau Meiland marginaal bekeken Champions League-wedstrijden tussen nietszeggende buitenlandse clubs werden uitgezonden. Halsoverkop werden die wedstrijden verplaatst naar SBS 9.

Is het sowieso niet onwenselijk om de programmering van de hoofdzender steeds te laten onderbreken door voetbal? “Vroeger kon je dat soort dingen minder makkelijk doen, omdat je je programmering in feite onderbrak. Tegenwoordig zijn steeds meer programma’s one-offs: er zit een kop en een staart aan en kunt het de volgende uitzending gewoon weer oppikken“, legt Marco uit.

Je verplaatst het marktaandeel van de Champions League naar een andere zender, maar het blijft binnen de groep. We hebben ook gezien dat Veronica zich zonder Voetbal prima redt. Dat draait net als Net5 goed.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen