Akwasi te gast bij Jinek: gaat hij schreeuwen tegen Eva?

Akwasi durft weer in een talkshow op televisie te zitten. Hij is vanavond een van de gasten in de talkshow van Eva Jinek. Dat heeft haar redactie zojuist laten weten. De rellerige rapper zorgde in juni voor hysterische televisie door live on air tegen Beau van Erven Dorens te gaan zitten schreeuwen. Lachen voor de kijker, huilen voor zijn toch al slechte imago. De grote vraag is: gaat hij vanavond ook Eva Jinek uit lopen kafferen? Het zou leuke beelden opleveren, goed voor een rel van zeker twee weken.

De aanleiding voor zijn optreden bij Jinek is zijn Omroep Zwart. Er zijn nog enorm veel leden nodig om überhaupt kans te kunnen maken op een plekje in het NPO-bestel, dus hij kan wel wat publiciteit gebruiken.

Eva laat zich natuurlijk niet gebruiken als pr-machine en gaat daarom ook wroeten in de rel van afgelopen zomer, toen Akwasi op de Dam stond te schreeuwen dat hij Zwarte Piet gaat schoppen.

De redactie van Jinek laat weten: “Akwasi verwierf bekendheid door rapformatie Zwart Licht, was tafelheer bij DWDD en deed mee aan Expeditie Robinson. Maar hij kreeg pas echt nationale bekendheid sinds zijn speech tijdens het Black Lives Matter protest op de Dam.”

Wat hierna volgde, was een golf van haat en kritiek. Akwasi kwam terecht in het oog van de storm. Vanavond blikt hij bij Eva terug op deze periode en praat hij over zijn nieuwe missie: Omroep Zwart.”

De andere gasten aan tafel zijn Ernst Kuipers, Jesse Klaver en Jeroen van Koningsbrugge. De uitzending begint om 22.00 uur op RTL 4.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen