RTL 4 zet I Can See Your Voice op ’tijdslot des doods’

Na wekenlang teleurstellende cijfers te hebben gescoord met Chantal Komt Werken en Rooijakkers over de Vloer, moet Carlo Boszhard nu de donderdagavond van RTL 4 uit het slop trekken. Vanavond begint het broertje van The Masked Singer: het eveneens uit Zuid-Korea afkomstige I Can See Your Voice. In dit nieuwe programma draait alles eigenlijk maar om één vraag: kun je aan iemand zien of hij/zij een fantastische stem heeft, zonder dat er ook maar één noot wordt gezongen?

Het is voor RTL 4 ongebruikelijk om zo’n grote studioshow uit te zenden op donderdagavond, maar het is een bewuste keuze van de zender. “Het weekend begint tegenwoordig eigenlijk al een beetje op donderdag“, zei Peter van der Vorst eerder.

De grote vraag is: zal de show een beetje op weten te boksen tegen Beste Zangers op NPO 1 en Chateau Meiland op SBS 6? Carlo wordt er volop naar gevraagd in de media en geeft ongeveer overal hetzelfde antwoord.

Kijkcijfervoorspelling

Carlo bij Jinek: “RTL doet dit omdat ze op donderdagavond groot amusement willen. Vorige week stond er 400.000 kijkers en Art Rooijakkers had er 600.000. Wat maakt het eigenlijk uit? Ik bedoel: er moet iets gebeuren op die donderdag. Dit is het programma dat dat kan doen. Het is een risicootje, maar ik weet zeker dat als mensen dit gaan kijken, ze het leuk vinden, maar ze moeten het een kans geven.

Carlo in het AD: “Ik heb geleerd om van eigen kracht uit te gaan. Beste Zangers, de Meilandjes én PSV in de Europa League, dat zijn drie reuzen. Dan ben je al drie miljoen kijkers kwijt, maar ik doe niet aan indekken. Het is een risicootje, maar hier gelóóf ik in.

Carlo in De Telegraaf: “We nemen het op tegen Chateau Meiland op SBS6 en Beste zangers op NPO 1, en dan wordt er de eerste weken ook nog gevoetbald op RTL 7. Nee, net zo scoren als The masked singer, dat gaat in het begin niet lukken.

Carlo in de Metro: “We staan tegenover Beste Zangers, Chateau Meiland en voetbal. Dat wordt op zijn zachtst gezegd niet gemakkelijk. Maar de concurrentie is momenteel moordend en RTL wil ook graag op donderdagavond een sterk programma. Ik hoop dat de kijker in ons gelooft.

I Can See Your Voice is om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen