Guido ergert zich aan dedain voor protest-BN’ers

Story-baas Guido den Aantrekker ergert zich aan het dedain voor de bekende Nederlanders die het gezicht zijn van het coronaprotest #ikdoenietmeermee. Dat laat de Shownieuws-ster weten op Twitter. Een aantal BN’ers, waaronder Famke Louise en Thomas Berge, voert actie tegen de coronamaatregelen. Het levert hen niet alleen veel kritiek op, maar er zijn ook veel cynische reacties over hun sterrenstatus. Het dedain aan hun adres uit deugkringen is ongelooflijk, zegt Guido.

Guido kan niet zo goed tegen de neerbuigende toon waarmee over dit soort BN’ers wordt gesproken. “Een ‘social media expert’ die het op #bnr over ‘tweederangs BN’ers’ heeft inzake #ikdoenietmeermee. Het zijn inderdaad geen wereldsterren, maar wel bekendheden met een groot bereik, waaronder veel ‘gewone mensen’ (brrr, doodeng). Het dedain van bepaalde luitjes erover zegt veel.

Het gaat naast Famke en Thomas ook om onder meer rapper Bizzey en Tim Douwsma. “Ik ben zelf geen fan van ze, maar je mag in dit land vooral een mening hebben als je in de circle of deug verblijft.”

Wees gewoon respectvol, aldus Guido. “Ik hoor deze artisten niet over ‘tweederangs politici of artsen’. Verder no big deal, ieder zijn meug. Ik respecteer artsen (altijd) en wantrouw politici (altijd); BN’ers zijn amusement.

Ik vind dat artisten lekker artist moeten zijn. Maar wat als dit BN’ers waren van ‘niveau’ Boomsma, De Breij? Vind het een malle actie, maar het gaat mij meer om het neerbuigende naar dit soort BN’ers toe. Hun fans zijn ook deels mijn lezers, en dan krijg je met mij te maken.

Angela de Jong

Eén van de opiniemakers die vol dedain spreekt over de protest-BN’ers, is Angela de Jong. “Al die types die normaal gesproken hun Turkse neptandjes stukbijten op de vraag welke selfie ze nu weer eens op hun Insta zullen zetten, eisen meer duidelijkheid“, schrijft ze.

Nou, sluit die gasten lekker op, zeg ik hier op mijn beurt. Stelletje egoïstische C-sterren die het opportunisme hebben uitgevonden“, zegt ze in haar column.

Lees ook:
Jack van Gelder wil geen ic-toegang voor Thomas Berge (vandaag)
Mark Labrand begrijpt BN’er-protest tegen overheid (vandaag)

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen