Mark Labrand begrijpt BN’er-protest tegen overheid

Geplaatst op di 22 sep 2020 om 11:45

Mark Labrand heeft begrip voor de protestactie van BN’ers als Famke Louise en Thomas Berge tegen de coronaregels van de overheid. Hij hoopt dat het wat teweegbrengt. Dat heeft de Radio 538-ster gezegd in Shownieuws. Famke, Thomas en een rijtje andere artiesten onderschrijven de hashtag ‘ikdoenietmeermee’: ze kunnen zich niet meer vinden in de coronaregels en stoppen ermee. Het is een actie die Mark zich goed kan voorstellen; hij vindt dat de overheid rommelt.

Mark vindt het een goede vorm van saamhorigheid. “We hebben aan het begin van de coronatijd laten zien dat we het ontzettend goed samen kunnen en nu gebruiken wie die samen in een andere context, namelijk dat we samen in protest komen omdat we gewoon betere informatie willen en niet het gevoel willen hebben dat we voor de gek worden gehouden.”

Hij hoopt dat de overheid zich er iets van aantrekt. “Ik ben het ermee eens dat de tegenbeweging heel goed is en als dat op de een of andere manier ook maar voor één kleine aardverschuiving zorgt in Den Haag, is het al goed.”

Zoete koek

Showkenner Bart Ettekoven begrijpt het BN’er-protest ook wel. “We hoeven niet voor zoete koek aan te nemen wat Hugo de Jonge roept, want die man zit er echt op verschillende fronten heel erg naast. Dat OMT is nu ook al een paar keer door de mand gevallen, want: wel mondkapjes, geen mondkapjes, wel, niet. Ik snap waar ze vandaan komen.

Bart is teleurgesteld in de overheid. “Gisteren was er ook de uitzending van Arjen Lubach en er gaat natuurlijk al maanden het een en ander mis in Den Haag. Een Hugo de Jonge die maar blijft roepen: ‘Ja, over enkele weken hebben we het allemaal onder controle bij de GGD!’

Hij rent natuurlijk op die lelijke schoenen van hem constant achter de feiten aan en dat is wel een beetje waar iedereen zich langzamerhand over gaat irriteren.”

Verwarrend

Modedeskundige Anouk Smulders weet ook niet meer waar we nou aan toe zijn. “Het is zo verwarrend allemaal. Mensen weten van gekkigheid niet meer wat je mag doen. We hadden het er in de kleedkamer over van: met hoeveel mensen mag je nou ook alweer met hoeveel mensen waar zijn en thuis zijn?

Foto: SBS
35 Reacties op “Mark Labrand begrijpt BN’er-protest tegen overheid”


 1. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Die lelijke witte kut bn’ers menen er geen zak van; ze zien enkel dat het “normale volk” het strontzat is en waaien daarom maar met de wind mee!

  Zo onoprecht als het maar kan!

 2. Oke

  Goed idee, lekker uit de hand laten lopen, mogen we straks nergens meer naartoe want de rest van Europa zal ons hermetisch afsluiten.

  Deze BN’ers missen inkomsten uit ordinaire schnabbels. Niets meer, niets minder. Wat denken ze nou? Dat zij de enige zijn die het moeilijk hebben? Ga je tranen drogen met al je geld maar laat de rest van Nederland met rust.

  Als de crisis ons iets geleerd heeft is het hopelijk dat BN’ers geen meerwaarde hebben. Weg ermee. Influencers zijn het échte virus.

 3. Erewijn

  3 weken lang iedereen in quarantaine en het virus is weg. Zo moeilijk is het niet.

 4. Annet

  Dat clubje komt zichzelf nog tegen als de hele boel weer op slot gaat.

  Mark Labrand zier er ziek uit, verft hij zijn haar ook? Hij heeft een afgeleefde kop gekregen.

 5. Libris

  “Mark vindt het een goede vorm van saamhorigheid.”

  Eh, het is juist het tegenovergestelde.

 6. Tim

  11:47 Natuurlijk menen ze er niks van. Het gaat hun alleen maar om media aandacht. Hetzelfde verhaal met zwartepiet. Denk je echt dat die c artiesten hier wakker van liggen. Het is puur media aandacht. En dan heb je altijd vd gekkies. Die dan gaan demonstreren, maar eigenlijk geen idee hebben, waarom ze nu eigenlijk demonstreren.

 7. Kuis

  @Annet (11:57)
  De boel gaat “op slot” vanwege statistieken op basis van een PCR test die niet bedoeld is voor waar hij nu voor gebruikt word.

  Wat is beleid, wat op die resultaten/statistieken gebaseerd is, waard?

  Alle feiten moeten boven tafel via een parlementaire enquete.

 8. Malin

  Ha ha, Mark Labrand die iets denkt te snappen. Een unicum.

 9. Ron

  Verstandige woorden van Mark. Eindelijk gaat er eens een andere kritische wind waaien in Nederland. Werd rijkelijk tijd.

 10. Michael

  Talentloze anarchistische schnabbelsukkels met een hersenloos meninkje. Meer is het niet. Stop making stupid people famous!

 11. Dr Hibbert

  Wie is deze nobody?

 12. El

  Natuurlijk is er een heleboel terechte kritiek op het gevoerde beleid, want er gaat een hele hoop mis. Echter, de BN-ers in dit verhaal zijn stuk voor stuk idioten. Dus tsja…

 13. Tanja

  ja hun portemonnee raakt leeg he

 14. Dirk

  Prof. Dr. Donny Roelvink, Prof. Mr. Famke Louise en Prof. Dr. Ing. Bizzey. Als die iets roepen over de wetenschappelijke staat van Nederland op medisch gebied, weet je precies wate moet doen.

  Inderdaad.

  Het tegenovergestelde van wat deze hersen- en harteloze schnabbelaars roepen. Want zij denken echt heus alleen maar aan de euro’s die ze mislopen.

 15. Famke Louise

  Nou maar ik meen het oprecht hoor. Eerst was ik voor, nu ben ik tegen. Dat heeft me al €1000 opgeleverd.

 16. Sport 7 kijker

  Het enige wat saamhorigheid in Nederland oproept is de vraag of Mark Labrand gay is of niet. Ik denk dat het antwoord daarop is 17 miljoen keer ja en 1 keer nee.

 17. Arrogant lesje in bedrog

  De coronaregels zijn zo tegenstrijdig en daardoor zo ridicuul, dat je gek bent, wanneer je ze nog volgt en je nog in corona blijft geloven. De weigering van media om duidelijk te zijn en zogenaamd alternatief nepnieuws te debunken spreekt ook boekdelen. Ze zijn bang zich te verspreken. Er mag geen aandacht geschonken worden aan nieuws, dat er niet mag zijn. Het kan ook een houding van louter arrogantie betreffen.
  Tijdens voorgaande griepepidemieën kwamen er ook relatief jonge mensen, die zwaar ziek waren geweest met longschade van IC’s vandaan. Als men dat destijds dagelijks met cijfers er iedere dag had ingehamerd, hadden we dezelfde situatie gehad als nu met miljoenen blijvend bange mensen en een kapotte economie speciaal die van de middenstander, moet ik erbij zeggen. Weg met de middenstand. Alleen nog maar grote ondernemingen, banken en farmaceuten met hun lobby’s overal waar de zogenaamde vertegenwoordigers van het volk zitten.
  Het gedrag van de koning, van Grapperhaus en Halsema bewijst niet dat ze mensen zijn zoals jij en ik, maar dat ze weten dat dit corona gedoe slechts een toneelstuk is. Je kunt dan in de Kamer makkelijk je traantjes van spijt laten zien, spijt dat je de boel bijna verklapt had.
  De toespraak van de koning kan je op twee manieren uitleggen.
  Bij de superloges van de vrijmetselarij is het gebruikelijk om je plannen recht in het gezicht van de mensen te zeggen, maar dan wel zodanig dat die het niet direct begrijpen en je er alle kanten mee uit kunt. De media stellen verder geen vragen, want daar is de vrijmetselarij ook geïnfiltreerd.
  Het verhuld tonen van de waarheid is een soort van “Ik heb het je toch gezegd? Moet je maar beter luisteren. Heb je zeker niet van je ouders en leraren geleerd, hè?” Dat laatste klopt. Slecht onderwijs is kwade opzet, uitgevoerd door mensen, die oprecht geloven dat ze hun best doen.

 18. Guttegut

  Wie is dit nou godverdomme weer? Nobody numero 150 op wiens mening geen hond zit te wachten

 19. Rudolfo

  #StopMakingStupidPeopleFamous.

 20. Gerda

  Gek worden we gemaakt, vooral door die mensen die roepen dat het een complot is..
  We doen niet meer mee… Door mensen die hun school niet hebben afgemaakt en wat kwelen door een microfoon of een boek schrijven over hun leven, terwijl ze net negentien jaar zijn geworden.
  Ik ga niemand vertellen, wat men wel of niet moet doen. Niemand zou ook naar mij luisteren, want ik ben geen BN er, influenzer of nepwetenschapper…
  Mensen moeten hun verstand maar eens op honderd procent zetten.

 21. Jaqueline

  Daar hebben we haar ook nog.

 22. Lariekoek

  Die BN’ers willen weer geld binnenharken, ondanks dat ze weten dat er Corona doden te betreuren zal zijn. Het nieuwe normaal moet losgelaten worden en dus maar weer terug naar het oude normaal, zodat ze weer kunnen optreden. Die BN’ers faken empathie!

 23. snuifje

  Die BN’ers vervelen zich klaarblijkelijk nogal. Nu dit weer bedacht om wat aandacht te genereren. Als er morgen een liedje moet komen voor de zorg, doen ze ook weer mee. Wat een LOSERS!

 24. snuifje

  Sowieso zijn er in ons land teveel mensen die te weinig te doen hebben. Wat een gezeur en gedoe, ga lekker werken. Of lees een boek.

 25. Grodom

  MEDIA = VIRUS
  Zij durven niet eens een EERLIJKE en OPEN DISCUSSIE aan over corona.

  Her blijft bij staatspropaganda. En wanneer je een andere mening hebt zullen deze
  f a cis ten je verketteren.
  Hoezo vrijheid ? Iedereen met een andere mening moet in de hel komen.
  Het lijkt hier wel DDR/Wit-Rusland/Noord Korea.

  KOM OP: DURF EENS TE DISCUSIEREN. Met bv Prof Van Wolferen, Mr Hulleman, Dr Wellens.
  Maar je durven niet: het moet staatspropaganda blijven.
  En aan hen die een eigen mening hebben ? Wees niet bang voor deze d i ctators.

 26. Henny Spekken-Bonen

  De regering moet duidelijkheid scheppen.

  Persconferentie: licht aan en licht uit en beide bedoelen hetzelfde.

 27. Ronnie

  Op zich prima dat ze zich niet helemaal kunnen vinden in de maatregelen vanuit de overheid, maar deze hastag gaat wel veel schade berokkenen. Famke heeft bijna alleen maar jonge volgers, die denken dat zij zich nu ook nergens meer iets van aan hoeven te trekken, terwijl deze ‘BN-ers’ het alleen doen om hun eigen hachje te redden. Ik vind Hugo de Jonge ook met de dag ongeloofwaardiger worden en Mark Rutte blijkt toch ook niet helemaal capabel om dit tot een goed einde te brengen. Het aan de kaak stellen is prima, maar alle maatregelen naast je neerleggen is ook niet echt de oplossing.

 28. Erik

  Wordt tijd dat de bangmakerij stopt en we weer terug gaan naar normaal. Die maatregelen zijn veel schadelijker dan Corona zelf. Blij dat steeds meer mensen zich verzetten. Jammer dat de media zo kritiekloos is.

 29. Donald Dumb

  Die opgetrommelde BNners zijn daar met name voor hun eigen hachje.
  Want, geen inkomsten. En die beseffen ook dat ‘artiesten’ van hun garnituur voorlopig niet aan de bak zullen komen. Want wil je cultuursector weer op gang helpen dan doe je dat met artiesten die kwaliteit bieden. Niet met het zoveelste volkse kweelzangertje of een zwakbegaafd meisje wat zich zangeres noemt…dat trek niet voldoende publiek om de cultuursector weer financieel gezond te maken…

 30. Robert

  Het zijn misselijkmakende egoïstische BN’ers, die moeten worden opgepakt voor moord door schuld.

 31. HBaz

  Ja, dat krijg je er van als je jarenlang op de GGD bezuinigt.

 32. Cafe Weltschmerz (youtube)

  Beste Grodom,
  Ik heb de vrijheid genomen, iets van u te kopiëren, omdat het niet vaak genoeg herhaald kan worden.
  Bedankt voor uw reactie.

  KOM OP: DURF EENS TE DISCUSIEREN. Met bv Prof Van Wolferen, Mr Hulleman, Dr Wellens.

  Voor wie de video’s te lang vindt duren: 1. Kijk ze in etappes, of 2. rechtsonder in beeld (youtube) klik je op het tandwieltje en daar kun je de snelheid van het gesprokene verhogen.

 33. Ramona & Sharona

  Het aan de kaak stellen van corona-missers is ‘helumaal’ prima. Kritische geluiden zijn van harte welkom. Minister Hugo ligt nu ff onder vuur: moet kunnen, lache toch. Daar doen we het voor. Samen Tegen Corona! En Hup2 Allemaal!

  Maar u moet daarbij natuurlijk wel binnen de lijntjes kleuren en liefst niet al te kritisch zijn en als het er op aankomt gewoon uw snavel houden. Anders een strafblad.

 34. Sip

  Ik heb Famke gezien bij Jinek en ze kon nauwelijks aangeven wat ze nu bedoeld. Dit is allemaal ingegeven door Wim Engel; deze heer is werkelijk een oproerkraaier.

 35. 😷Paulus

  😷De leider van ” virus waarheid” die moet aangepakt worden. Hij zit achter de schermen de samenleving te ontwrichten
  en gebruikt de bn’ers als marionetten 🤬. Deze debiel heeft er commerciële belangen bij. Daar is er genoeg over bekent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.