Mark Labrand begrijpt BN’er-protest tegen overheid

Mark Labrand heeft begrip voor de protestactie van BN’ers als Famke Louise en Thomas Berge tegen de coronaregels van de overheid. Hij hoopt dat het wat teweegbrengt. Dat heeft de Radio 538-ster gezegd in Shownieuws. Famke, Thomas en een rijtje andere artiesten onderschrijven de hashtag ‘ikdoenietmeermee’: ze kunnen zich niet meer vinden in de coronaregels en stoppen ermee. Het is een actie die Mark zich goed kan voorstellen; hij vindt dat de overheid rommelt.

Mark vindt het een goede vorm van saamhorigheid. “We hebben aan het begin van de coronatijd laten zien dat we het ontzettend goed samen kunnen en nu gebruiken wie die samen in een andere context, namelijk dat we samen in protest komen omdat we gewoon betere informatie willen en niet het gevoel willen hebben dat we voor de gek worden gehouden.”

Hij hoopt dat de overheid zich er iets van aantrekt. “Ik ben het ermee eens dat de tegenbeweging heel goed is en als dat op de een of andere manier ook maar voor één kleine aardverschuiving zorgt in Den Haag, is het al goed.”

Zoete koek

Showkenner Bart Ettekoven begrijpt het BN’er-protest ook wel. “We hoeven niet voor zoete koek aan te nemen wat Hugo de Jonge roept, want die man zit er echt op verschillende fronten heel erg naast. Dat OMT is nu ook al een paar keer door de mand gevallen, want: wel mondkapjes, geen mondkapjes, wel, niet. Ik snap waar ze vandaan komen.

Bart is teleurgesteld in de overheid. “Gisteren was er ook de uitzending van Arjen Lubach en er gaat natuurlijk al maanden het een en ander mis in Den Haag. Een Hugo de Jonge die maar blijft roepen: ‘Ja, over enkele weken hebben we het allemaal onder controle bij de GGD!’

Hij rent natuurlijk op die lelijke schoenen van hem constant achter de feiten aan en dat is wel een beetje waar iedereen zich langzamerhand over gaat irriteren.”

Verwarrend

Modedeskundige Anouk Smulders weet ook niet meer waar we nou aan toe zijn. “Het is zo verwarrend allemaal. Mensen weten van gekkigheid niet meer wat je mag doen. We hadden het er in de kleedkamer over van: met hoeveel mensen mag je nou ook alweer met hoeveel mensen waar zijn en thuis zijn?

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen