Albert Verlinde: ‘Heel ongepast, Joop van den Ende’

Albert Verlinde vindt de manier waarop Joop van den Ende eind juni naar hem uithaalde in de Volkskrant erg ongepast. Het heeft hem geraakt. Dat vertelt de SBS 6-ster op BNR Nieuwsradio. Joop bekende in de krant dat er kilte is tussen hem en Albert en dat zijn opvolger bij Stage Entertainment een solist is. Vlak daarna reageerde Albert al teleurgesteld in de talkshow Beau, maar het zit hem nog steeds niet helemaal lekker. Albert begrijpt gewoon niet waarom dit precies nodig was.

Het was gewoon niet kies, aldus Albert. “Ik las dat en dan denk ik: dat vind ik ook een beetje jammer. Ik vind dat je met z’n tweeën stil moet staan bij wat je bereikt hebt. Dat bedrijf is weer hartstikke goed gaan lopen, het is verkocht en daardoor kan Joop weer andere dingen doen. Alsjeblieft, laten we met elkaar vieren – zeker in coronatijd – dat we het leven hebben en we het goed hebben.”

Het is jammer, vervolgt Albert. “Maar ik wil gewoon stilstaan bij de mooie herinneringen. Dat is het feit dat ik met Joop Annie M.G. Schmidt gemaakt heb. Dat was echt het perfecte huwelijk. Daarom is het extra wrang als je daarna merkt dat twee mannen toch geen vrienden zijn geworden. Dat is dan jammer.”

Joop vindt dat het allemaal te veel over Albert gaat. “Ik wil er eigenlijk gewoon niks over zeggen. Als je John de Mol ben je John de Mol, als je Reinout Oerlemans bent ben je Reinout Oerlemans en dan is er Joop van den Ende en Albert Verlinde. Er is altijd iets met die naam die groter is… Snap je?

Niet waar

Het is gewoon niet waar, aldus Albert. “De uitspraak: ‘Het gaat altijd over Albert Verlinde’ heeft me geraakt, omdat ik dacht: juist nu in coronatijd – want hij zei het midden in coronatijd – dan was er één ding waarover het níet ging en dat was Verlinde. Ik was in elke talkshow waar ik kon over de branche aan het praten. Niet alleen over Stage, maar over het hele vak.”

Ik heb contact met de minister, doe elke week toespraken naar het personeel om hen te enthousiasmeren. Juist in die periode was ik zo bezig voor het vak, het bedrijf en voor het personeel. Als dan iemand zegt: ‘Het gaat over Verlinde’, dan denk ik: doe dat over een jaar, maar niet nu.”

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen