Albert Verlinde: ‘Heel ongepast, Joop van den Ende’

Geplaatst op zo 20 sep 2020 om 9:30

Albert Verlinde vindt de manier waarop Joop van den Ende eind juni naar hem uithaalde in de Volkskrant erg ongepast. Het heeft hem geraakt. Dat vertelt de SBS 6-ster op BNR Nieuwsradio. Joop bekende in de krant dat er kilte is tussen hem en Albert en dat zijn opvolger bij Stage Entertainment een solist is. Vlak daarna reageerde Albert al teleurgesteld in de talkshow Beau, maar het zit hem nog steeds niet helemaal lekker. Albert begrijpt gewoon niet waarom dit precies nodig was.

Het was gewoon niet kies, aldus Albert. “Ik las dat en dan denk ik: dat vind ik ook een beetje jammer. Ik vind dat je met z’n tweeën stil moet staan bij wat je bereikt hebt. Dat bedrijf is weer hartstikke goed gaan lopen, het is verkocht en daardoor kan Joop weer andere dingen doen. Alsjeblieft, laten we met elkaar vieren – zeker in coronatijd – dat we het leven hebben en we het goed hebben.”

Het is jammer, vervolgt Albert. “Maar ik wil gewoon stilstaan bij de mooie herinneringen. Dat is het feit dat ik met Joop Annie M.G. Schmidt gemaakt heb. Dat was echt het perfecte huwelijk. Daarom is het extra wrang als je daarna merkt dat twee mannen toch geen vrienden zijn geworden. Dat is dan jammer.”

Joop vindt dat het allemaal te veel over Albert gaat. “Ik wil er eigenlijk gewoon niks over zeggen. Als je John de Mol ben je John de Mol, als je Reinout Oerlemans bent ben je Reinout Oerlemans en dan is er Joop van den Ende en Albert Verlinde. Er is altijd iets met die naam die groter is… Snap je?

Niet waar

Het is gewoon niet waar, aldus Albert. “De uitspraak: ‘Het gaat altijd over Albert Verlinde’ heeft me geraakt, omdat ik dacht: juist nu in coronatijd – want hij zei het midden in coronatijd – dan was er één ding waarover het níet ging en dat was Verlinde. Ik was in elke talkshow waar ik kon over de branche aan het praten. Niet alleen over Stage, maar over het hele vak.”

Ik heb contact met de minister, doe elke week toespraken naar het personeel om hen te enthousiasmeren. Juist in die periode was ik zo bezig voor het vak, het bedrijf en voor het personeel. Als dan iemand zegt: ‘Het gaat over Verlinde’, dan denk ik: doe dat over een jaar, maar niet nu.”

Foto: NPO
30 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Heel ongepast, Joop van den Ende’”


 1. Anna Nas

  Joop van den Ende is een zure opa

 2. Pettie Fart

  Wat zijn die flikkers toch allemaal snel geraakt. Zielige jankwijven!

 3. Beau ter Ham

  Het gaat natuurlijk veel over zijn persoontje, zijn ego is best groot, gebruikt vaak ik.
  Het meest markante voorbeeld bij de opening van de beurs laat hij niet een van zijn sterren op de gong slaan nee hijzelf. Ik heb altijd gevoel dat hij erg graag op het podium had gestaan en dat is niet gelukt dan maar een andere manier in de schijnwerpers. Verder zijn rol in Shownieuws is ook veel te dominant. Het lijkt me gewoon geen sympathieke man.

 4. Stage Entertainment failliet?

  De geruchten blijven maar doorgaan in Amsterdam

 5. Aardappelpiet

  Wat is een flikker, Pettie?

 6. Curryworst

  Albert begint met de jaren meer en meer te klinken als een zalvende dominee.
  Dan toch liever de Albert als valse, gretige roddelnicht ten tijden van RTL Boulevard.

 7. AFCA (Asociale Fan Club Ajax)

  Toen Joop aan de macht was ging het altijd om Joop want oh wat was hij toch geweldig.

 8. Help

  Ach, als relnicht wil je altijd aandacht hebben. Voorspelbaar.

 9. Remi

  … Of, zoals VI’s Johan al zei … “Albert, met z’n kutmusicals” ;)

 10. AFCA (Asociale Fan Club Ajax)

  @Remi, ja maar Johan is ook een beetje een cultuur barbaar tenzij het over zijn geliefde muziek gaat.

 11. Van Halen

  Ze zijn allebei even erg en ijdel maar Albert is daarintegen een nicht en die kunnen zo doorzeuren over een stukje in de krant, die allang in de kattebak heeft gelegen,in de vuilnismand,opgehaald door de vuilniswagen en versnippert in een vuilverbrandoven en wat doet Albert, die haalt het weer tevoorschijn, hou toch een op!

 12. By the way

  Omdat Albert graag de schijn ophoudt dat hij dikke maatjes is met ‘de’ Joop van den Ende. Nu werd het voor iedereen duidelijk dat dat niet zo was. Dat is verveleend natuurlijk voor je imago.

 13. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Twee wolven in schaapskleren: lastig partij kiezen.

 14. M

  Homo in de overgang die zn mond opentrekt

 15. Stage Entertainment presenteert: Akwasi the musical

  Wanneer is de première Albert?

 16. GrijzePilion

  Die kwalbert he. Neemt geen enkel moment om eens gewoon die lelijke waffel dicht te houden. Mensen zoals kwalbert horen in een loods in Wouwse Plantage thuis. Net als John de Mol trouwens.

 17. Axl

  @By the way
  Pok! spijker op z’n kop..

 18. Garry glamour

  Ja kunt veel van Joop van den ende vinden ,maar de man had een visie over theater en musicals.
  Die visie ontbreekt bij Albert , waardoor hij meer afbreekt dan opbouwt.
  Eerlijheidshalve moet ik ook vertellen , dat Joop de tijd mee had.

 19. Teuntje

  Joop heeft een bloedhekel aan die valse vrucht dat was al jaren geleden ook zo

 20. HBaz

  Je kan ’t niet vroeg genoeg benoemen. Waarom een jaar wachten? Albert Verlinde die altijd een grote waffel heeft over alles en iedereen. Maak daar eens een musical over.

 21. Valereo

  Albert de strontlikker heeft als eerste uitgehaald naar Joop van de Ende ondanks Albert is en blijft de zielige strontlikker van nederland

 22. 😷Paulus

  😷Het is de schuld van Akwasi. 🙃

 23. 🤔 Ingrid

  Joop is een nare man ! ☹️

 24. AlexF

  Beste Albert, daar kan je niks aan doen. Meneer van de Ende is middels een heel oud mannetje geworden. En hij vecht tegen het oud zijn. Maar al heb je een miljaird. Zon gezondheid vernieuwing is niet te koop.

  Dus albert trek het je niet aan. Wees er voor waar je voor staat.

 25. der. Pilus

  Dhr. van de Ende klinkt tegenwoordig wat zuur. Komt door het ouder worden denk ik. Hij heeft de musical groot gemaakt in Nederland. Deed dat fantastisch Had de tijd ook wel mee. En voelt zich nu wat vergeten. Maar het bedrijf is verkocht en nu heeft hij daar geen enkele invloed meer op.
  Dat steekt hem. Maar zo gaat dat bij elk bedrijf wat al dan niet vrijwillig wordt overgenomen . Heb ik zelf ook helaas ervaren. Dus meneer Joop van de Ende, volg Albert’s raad op. Kijk er met trots er op terug en ga andere leuke dingen doen.
  En dhr. Albert Verlinde zou ik zeggen, trek je er niet teveel van aan wat van de Ende zegt. Sterkte in deze moeilijke corona tijd en realiseer mooie nieuwe musicals, want als er één dat kan, dan bent U dat.

 26. AlexF

  der. Pilus
  zo 20 sep 2020 om 23:50

  Dat hem steekt kan me best voorstellen dat bv TV 10 het sterrennet geflopt is. Dat neemt die mee in zijn graf

 27. Xxxx

  Het gaat op deze site ook elke dag over Albert Verlinde. Je kunt niet kijken of er is weer wat met Albert Verlinde. Joop heeft gelijk wat dat betreft. Albert heeft een beetje TEVEEL zijn mening klaar. Denk ook dat Kwalbert Joop als springplank heeft gebruikt. Nu de roem en geld naar het hoofd is gestegen zijn de verhoudingen bevroren geraakt.

 28. Xxxx

  Valereo. Waar slaat je mening over “strontlikker” op? Waar het hart van vol is stroomt meestal de mond van over.

 29. Carrie

  Het zijn allebei geen fijne persoonlijkheden. Joop is een dominante, driftige drammer die weinig ruimte laat voor een tegengeluid en Albert is een luie opportunist die gewoon heel veel geluk heeft gehad. Hij kan goed babbelen, maar mist de bagage om een echt goede presentator of directeur te zijn. Ik heb ooit een lezing van Albert bijgewoond en ik vond het verbijsterend dat een groot bedrijf hem duizenden euro’s betaalde voor onzin. Hij had zich duidelijk niet voorbereid en deelde ‘lessen’ die elke stagiair had kunnen verzinnen.

 30. Chris

  Beide grote ego’s en waarschijnlijk daarom ook de reden dat ze zo ver zijn gekomen. Meneer van den Ende heeft geluk gehad dat hij John de Mol tegenkwam en een niet oplettende Spanjaard die teveel voor Endemol betaalde. Mooie is wel dat hij er veel voor teruggeeft in de vorm van cultuur. Beetje een aflaat voor zijn vroegere lelijke gedrag en het feit dat hij zelf niet succesvol kon worden als artiest en zelfs niet als zakenman. Maar goed: eind goed al goed.
  Bij Albert vind ik het moeilijker. Als finalist (?) bij een tv programma (Sterrenslag) kon hij me wel bekoren. Had wel wat talent. Heb ik jammer genoeg daarna steeds minder gezien en op een of andere manier zit zijn houding hem wel in de weg. Erg tevreden met zichzelf en lange tenen (net als vd Ende trouwens) Maar wat hij nu echt kan, ik zou het niet weten. Vond hem ook zwak als verdediger van het culturele landschap bij de diverse praatprogramma’s. Kan toch binnen het bedrijf ook geen echte leider zijn? Kan me niet voorstellen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.