Vriendje Anna Nooshin na felle kritiek: ‘Niet nog meer restaurants’
Thijs Boermans, het vriendje van Anna Nooshin, is niet van plan om nóg meer restaurants te gaan openen na het debacle met Nonna. “De ballen die ik nu allemaal hooghoud, zijn wel genoeg.”
Het is echt een hype: al die BN’ers en influencers die opeens restaurants openen, vaak in de hoofdstad. Doorgaans zijn ze meer het boegbeeld van zo’n tent; er zit dan een zakelijk partner aan vast die daadwerkelijk het restaurant leidt. Zo werkt influencer Thijs Boermans, het vriendje van Anna Nooshin, voor zijn restaurant Nonna samen met Tijn Verstappen.
Matige recensies
Dat Nonna is volgens Het Parool echt een bággertent en ook de recensies op Google Maps zijn echt heel erg matig: daar krijgt het restaurant een 3,9 van de 5 en dat is voor dat platform echt heel erg laag. “Helaas vielen de gerechten tegen, zowel qua smaak als portiegrootte”, klinkt het. En: “Pasta vongole was echt vies, net een hap zetmeel.”
Oftewel: dat restaurant lijkt vooral opgetuigd om winst te maken en te profiteren van Thijs’ bekendheid, want als je écht goed Italiaans wil eten, dan ga je wel ergens anders heen.
‘Droom van mij’
Is Thijs er zelf wel blij mee? Hij zegt in de Party: “Het gaat heel goed. Een droom van mij is daarmee uitgekomen, want ik kan me niets mooiers bedenken dan een plek waar mijn liefde voor eten, gezelligheid en het verbinden van mensen samenkomt. Het idee was om een huiselijke woonkamer te creëren, echt letterlijk de Italiaanse woonkamer van je oma.”
Oftewel: vorm boven kwaliteit. Is hij zelf überhaupt wel eens in dat restaurant? “Ik probeer er vaak te zijn. Op drukke dagen wil ik er graag zijn, omdat ik mensen graag te woord wil staan en omdat ik iedereen wil vragen hoe ze het vinden en waar we kunnen verbeteren. Maar het is natuurlijk een beetje onhandig nu ik een kleine heb.”
Niet te combineren
Het vaderschap is niet zo goed te combineren met het restaurant, aldus Thijs, die dus helemaal niet zo nodig blijkt in dat etablissement. “Als ik heel veel dagen in de week in het restaurant zou zijn, zou ik minder goed kunnen functioneren als vader. Ik probeer er een beetje een balans in te vinden. Je zult mij twee à drie dagen in de week in het restaurant zien.”
Gaat hij aan nóg meer restaurants zijn naam verbinden? “Het idee van meerdere restaurants is heel romantisch en het lijkt mij leuk, maar de ballen die ik nu allemaal hooghoud, zijn voor nu denk ik genoeg. Maar wie weet in de toekomst.”
Focacciabrood
Thijs voelt zich wel echt een restaurateur. “Ik heb het focacciabrood inmiddels zo vaak gegeten dat het voor mij niet meer zo speciaal voelt, maar ik ben wel trots op wat we in Nonna Amsterdam neerzetten.”
“Ik ben ook blij als ik van mensen hoor dat ze er echt een volwaardige avond hebben gehad waar alles samenkomt. Dat doet me dan echt heel goed, een heel mooie bevestiging is dat.”