Anna Nooshins vriend gesloopt, Parool vindt z’n pastatent bágger
Hopelijk heeft Anna Nooshin van de week tissues in haar winkelmandje gestopt bij de Appie, want de pastahut van haar vriend Thijs Boermans is echt vollédig afgefikt door Het Parool.
Het is geen geheim dat veel BN’ers en influencers zichzelf schromelijk overschatten. Neem Anna Nooshin en Thijs Boermans: die verdienen hun geld door van een steigertje af te springen bij een of ander onbetaalbaar resort op de Malediven, maar daar heb je natuurlijk geen enkel talent voor nodig. Maar zelf denken ze in talent te zwemmen.
Flinters kalfsmuis
Thijs heeft een of ander toeristententje geopend in het centrum van Amsterdam waar je pasta kunt eten, maar wát een bagger is dat, stelt de gerespecteerde culinair criticus Mara Grimm in Het Parool. Ze heeft dat tentje een rapportcijfer gegeven en het liefje van Anna krijgt niet een 7 en ook niet een 6, maar een onvoldoende. Een 5 dan? Nee, een 4!
Godallemachtig, wat kun je in vrédesnaam zo verpesten aan een paar spaghettislierten dat je een 4 krijgt van Het Parool? Nou, het begint al bij de vitello tonato. Daar is wel héél erg op bespaard. “Het blijkt een berg onaangemaakte gemengde sla met daarop geen plakjes, maar flinters kalfsmuis.”
Lachen of huilen
Mara ontdekt al snel dat het personeel dat daar rondrent echt geen flauw benul heeft van de Italiaanse keuken, dat de piepjonge bediening geen idee heeft wat er überhaupt op de borden ligt en dat de authenticiteit die het restaurant wil uitstralen ‘nep’ is.
Het allerergste? De pasta aglio olio e peperoncino is niet op voorraad. “Ik weet niet of ik nou moet lachen of moet huilen. Voor de duidelijkheid: deze pasta bestaat uit niet meer dan olijfolie, knoflook en pepertjes en is precies wat Italianen maken als ze niets in huis hebben.”
Slapstick
Een Italiaans restaurant dat geen olijfolie, knoflook en pepertjes bij elkaar kan krijgen? Onzin natuurlijk. “Het wordt een slapstick als we de benodigde ingrediënten wél terugzien in onze sautè ai frutti di mare.”
Oftewel: ook de keuken heeft geen idee wat ze nou eigenlijk maken. Het is echt een ramp allemaal: van de vettige caponata tot de koude ansjovis en van de mini-gehaktballetjes tot de lauwe tomatensaus. En daar moet je dan ook nog éindeloos op wachten. “Ook aan de tafels om ons heen zien we de ene na de andere eyeroll.”
Culinaire slob?
De tiramisu? Ook al verschrikkelijk. Oftewel: die vrouw van Het Parool is daar weggescheurd met gierende banden. Ondertussen zag ze op Instagram dat eigenaar Thijs bij Sea Palace aan het eten was. “Dat zou ik als ik u was ook gaan doen”, sneert ze.
Is dit dan gewoon het zure commentaar van een culinaire snob? Alles behalve. Ook de gemiddelde bezoeker vindt het smakeloos: Nonna krijgt op Google Maps slechts een 3,9 (van de 5). Zelfs de kiptent van Jandino Asporaat scoort daar nog iets hoger. “Een restaurantconcept dat simpelweg niet is geboren uit liefde voor eten, maar uit winst”, klinkt het.
Thijs reageert
Thijs geeft tussen het snotteren door een reactie aan Shownieuws: “Er is overduidelijk wat misgegaan zondag, maar gelukkig ontvang ik ook veel positieve reacties. Die zijn uiteindelijk leidend voor ons, al waarderen we alle feedback, die ons helpt om continu te groeien en verbeteren. We blijven ons inzetten om elke gast een geweldige ervaring te bieden.”
Showkenner Eline de Ruig, verantwoordelijk voor de continue slijmcycloon die nu al tijden boven Hilversum hangt, roept: “Om dan in het kader van positiviteit er nog iets aan toe te voegen: ik ben ook even op TikTok gaan kijken naar alle reviews van foodies die daar zitten en echt iedereen is daar wel positief.”
Ah, de nichtjes van Anna hebben kennelijk ook even geproefd. En door.