RTL 4 komt met grote thema-avond over Ali B: ‘Twee uitzendingen’

RTL 4 komt volgende week vrijdag, op de dag van de uitspraak in het Ali B-proces, met een soort thema-avond over de rapper. Er zullen die dag twee uitzendingen over hem gemaakt worden.

Ali B © RTL

De val van Ali B is een regelrechte kijkcijferhit. De rapper gaf expliciet toestemming voor het filmen van zijn proces en dat heeft geleid tot een spectaculair media-evenement. Vanaf de allereerste vraag, namelijk van RTL Boulevards Aran Bade, was de sensationele toon al gezet: “Ali, goedemorgen, vind jij jezelf een seksueel roofdier?”

Ali-special

RTL 4 probeert het succes van Ali’s val nu uit te melken door volgende week vrijdag, als de rechter uitspraak doet in deze zaak, met een heuse thema-avond te komen. Naast de reguliere RTL Boulevard om half zeven ’s avonds, zal er die avond ook een extra uitzending komen om tien uur die volledig in het teken staat van de rapper.

Wat kunnen we van die Ali-special verwachten? “In RTL Boulevard: De zaak Ali B. wordt de kijker meegenomen in het beladen proces. Met nooit eerder vertoonde beelden uit de rechtszaal én opvallende momenten buiten de zittingszaal”, laat de showrubriek weten.

Toestemming

Het is een bijzondere toestand, vinden ze ook bij Boulevard. “Ali B gaf vanaf minuut één toestemming om in beeld te komen tijdens het proces. En dat had gevolgen: ieder detail in de zittingszaal kon worden gevolgd. Hij zat als verdachte zowel binnen als buiten de zittingszaal op zijn praatstoel.”

“Sommigen zeiden dat hij na 2,5 jaar eindelijk zijn verhaal wilde doen, anderen zeiden dat hij alles en iedereen probeerde te beïnvloeden.”

Opnames in pauze

RTL zegt nu ook bijzondere backstagebeelden te hebben. “De camera’s van RTL Boulevard draaiden ook tijdens de pauzes.”

“Opvallend was dat iedereen; advocaten, verdachte en ook de vermeende slachtoffer(s) de pers te woord stonden. Dit heeft geleid tot uniek materiaal waarmee de rechtszaak van het jaar van uur tot uur gereconstrueerd kan worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Thema-avond over Ali B: slim idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen