Winston Gerschtanowitz: ‘Niemand wil nieuwe Meilandjes-boek!’

Winston Gerschtanowitz denkt dat er uit de boekenhitlijst De Bestseller 60 maar één conclusie mogelijk is: “Niemand wil het nieuwe boek van de Meilandjes hebben!”, roept hij.

Winston Gerschtanowitz © RTL

Na de boeken over Martien, Erica en Maxime Meiland ligt er nu een vierde boek in de winkel, die over de hele familie en de opnames van hun programma Chateau Meiland gaat. Het boek staat helaas heel erg laag in de hitlijst De Bestseller 60, namelijk op plek 41, na het Stoute Broertjes-moppenboek. Oftewel: gerommel in de marge.

‘Niemand wil het!’

Bart Ettekoven brengt het ter sprake in de Shownieuws van gisterenavond. “Dat boek van de Meilandjes dat vorige week zo trots werd gepresenteerd… De eerste drie boeken waren een weergaloos succes; dit valt een beetje tegen.”

Daarop merkt Winston Gerschtanowitz heel vals op: “Nou, niemand wil het hebben. Zeg dat maar.”

De vorige boeken deden het wel goed, aldus Bart. “Die kwamen allemaal lekker in de top tien binnen van de bestseller top 60.”

Kink in kabel

Hoe hoog kwamen die boeken binnen dan? “Zelfs op één, Martien en Erica, en Maxime kwam op vier binnen. En het boek dat vorige week gelanceerd is, is niet zo best binnengekomen, namelijk op plekje 41. Dat is dan toch wel een kleine tegenvaller, een kleine kink in de kabel van dit boek, dat de familie zelf uitgeeft.”

Wat zegt Erica erover? Zij laat aan Bart weten: “Het is niet echt een tegenvaller. We hadden het wel verwacht, want iedereen is nu gewoon heel erg met het EK bezig en zometeen gaat iedereen op vakantie en het is wel een heerlijk vakantieboek om op Schiphol even in de handbagage mee te nemen.”

Aantrekken

Oftewel: Erica denkt dat de mensen het boek straks kopen op de luchthaven, voordat ze op vakantie gaan. Bart: “Zij verwacht nog wel dat het gaat aantrekken, maar het is niet het succes wat de eerdere boeken tot nu toe teweeg hebben gebracht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen