Frans Duijts ontkent dat hij liters Bacardi per dag dronk: ‘Per wéék!’

Het is volgens Frans Duijts een broodjeaapverhaal dat hij vroeger liters Bacardi per dag dronk. Er klopt echt he-le-maal niets van, laat hij weten in de Beau Monde. “Dat was per wéék!”

Frans Duijts © AvroTros

Frans Duijts ergert zich eraan hoe sommige dingen worden opgeblazen in de media. Vaak worden dingen uit zijn verband getrokken of uit proportie gehaald, klaagt hij in de Beau Monde. Als voorbeeld van het raarste dat hij ooit over zichzelf heeft gelezen in de pers, noemt hij een bericht over zijn vermeend buitensporige alcoholconsumptie.

Liters Bacardi

Daar stond iets héél raars over in de media, aldus Frans. “Dat er bij mij liters Bacardi per dag doorheen zijn gegaan. Ik heb vroeger best wat gedronken, dat zul je mij niet horen ontkennen. Maar dat waren hoogstens een paar liter per week, niet een paar liter per dag.”

Het is echt iets heel anders of je een paar liter Bacardi per week drinkt of per dag drinkt, aldus de zingende voedingsdeskundige. “Als je zulke hoeveelheden tot je neemt, dan kun je niet meer functioneren. Dan gaat het niet goed, zeg maar.”

Dronken avond

Wanneer was Frank voor het laatst dronken? “Vorige week had ik een optreden bij kennissen. Daar stond de rosé breed uitgestald op tafel. Nadat ik had gezongen, heb ik daar wel even een borreltje gedaan. En niet eentje ook, haha. Het was niet zo dat ik niet meer kon lopen, maar ik had wel een drankje op.”

Hij besluit: “Ik hou ervan. Dat is een beetje een valkuil natuurlijk, maar ik wil mezelf dat ook niet ontzeggen. Veel mensen denken: hij is een volkszanger, dus hij zal wel gek zijn op bier. Maar bier drink ik niet. Wat ik wel lekker vind, is op z’n tijd een wodkaatje of andere sterke drank.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de nieren van Frans Duijts lachen of huilen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen