Wilfred Genee krijgt draai om oren: ‘Satire? Dat is echt bullsh*t!’

Wilfred Genee krijgt een flinke draai om zijn oren omdat hij de critici van zijn Vandaag Inside Oranje Quiz wegzet als mensen die geen satire begrijpen. “Dat is dus echt bullsh*t.”

Wilfred Genee © SBS

Het is inmiddels een gegeven: Wilfred Genee scoort op televisie alleen als Johan Derksen en René van der Gijp erbij betrokken zijn. Al het andere flopt genadeloos en zo ook zijn huidige Vandaag Inside Oranje Quiz. Het is niet alleen kijkcijfermatig een gedrocht, maar ook inhoudelijk. Ook de vaste VI-gast Angela de Jong heeft de boel afgekraakt.

‘Het is bullsh*t!’

Wilfred stelt dat zijn quiz gewoon satire is, maar dat is volgens Tina Nijkamp de grootst mogelijke onzin. En ook Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, sluit zich daarbij aan.

Rob vindt de merkschade die de quiz op zich oplevert nog wel meevallen, maar: “Wat ik schadelijker voor ze vindt dan dat het programma zelf zo geflopt is, dat is dat ze dan vervolgens het niet eerlijk durven te analyseren. Dat ze het als satirisch wegzetten. Dat ik denk van: ja, maar sorry, maar nu ben je echt bullsh*targumenten erbij aan het zoeken.”

Geen satire

Dit is echt geen satire, aldus Rob in de podcast De Communicado’s. “Dan haalden ze Diederik Ebbinge met Kiespijn erbij. Ja, sorry, maar Kiespijn is ook gewoon een kutprogramma. Je kunt niet je eigen kutprogramma verdedigen of beter maken door te zeggen: ‘Nee, maar Diederik Ebbinge maakt ook een kutprogramma.’ Nou ja, leuk joh.”

“Als ze gewoon hadden gezegd van: ‘Nou, dit is echt vreselijk en we hebben al aan de zenderleiding gevraagd om het toch maar van de buis af te halen en panda filmpjes uit te gaan zenden’, dan was het echt helemaal oké geweest, maar nu door de discussie in het wél succesvolle programma, zie je dat ze de scherpte missen om op zichzelf te reflecteren.”

Reputatieschade

Zijn gastheer Victor Vlam is het ermee eens. “Dat is dan misschien ook de reputatieschade die er inderdaad ook wel is. Het doet toch een beetje afbreuk aan je geloofwaardigheid daar.”

Rob: “Het laat ook zien dat die drie mannen echt gewoon vast zitten in dat succeskooitje dat ze met z’n drieën gebouwd hebben, want ze hebben Vandaag Inside, maar Wilfred is het nog steeds niet gelukt om buiten de VI-studio iets neer te zetten met succes. Veronica Offside is het laatste grote project wat dat betreft, dat je denkt: hoe kan dat mislukken?”

‘Het is mislukt’

Nou, het is toch mislukt, aldus Rob. “Johan moet je überhaupt geen andere dingen meer laten doen, behalve dan dat radioprogramma waarvan ik het overigens wel echt jammer vind dat dat ophoudt. Ja, en René die heeft helemaal de ambitie niet om er dingen naast te doen.”

“Dus wat dat betreft, het is niet dat hun leven ophoudt doordat die quiz zo’n flop is. Het is wel gewoon pijnlijk om mensen die zo’n groot succes hebben, tegelijkertijd te zien floppen. Het is voor hen denk ik ook wel een realitycheck.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen