Wilfred en Gijp balen dat ze dit EK Voetbal niet op locatie zitten

Wilfred Genee en René van der Gijp balen er toch wel een beetje van dat ze tijdens dit EK Voetbal niet op een leuke, gezellige locatie zitten. “We hadden Paleis Soestdijk als optie.”

Vandaag Inside Oranje © SBS 6

Het is een vanzelfsprekendheid dat de uitzendlocatie van een tv-programma héél veel doet met de sfeer. Dat kan zijn omdat de locatie zichtbaar is voor de kijker, maar ook omdat de gasten zich beter voelen op een bepaalde locatie en dus met een beter gevoel de uitzending ingaan. Dat laatste is voor Eva Jinek de reden om in Amsterdam te gaan zitten.

Wilfred baalt

Haar besluit om het troosteloze Media Park te verlaten, heeft haar veel drek opgeleverd van de mannen van VI, maar uitgerekend zij geven nu opeens aan zelf óók te balen van die locatie in Hilversum. Wilfred Genee en René van der Gijp vinden het namelijk toch wel jammer dat ze tijdens het huidige EK Voetbal niet op een leuke locatie zitten.

Wilfred brengt het ter sprake in de Vandaag Inside Oranje van gisterenavond. “Dit was voor de eerste dag dat ik het jammer vond dat we niet op locatie zaten met dat mooie weer, weet je wel, zo’n tentje buiten.”

Biertje drinken

VI zond in het verleden wél uit op locatie tijdens voetbaltoernooien. “Het was überhaupt natuurlijk altijd wel gezellig, ook na afloop. Een biertje drinken op een terras.”

Johan Derksen grappend: “Ik zou heel graag in De Hallen zitten in Amsterdam. Heel grote wc’s, hè?”

René vindt het een beetje eentonig dat VI ook nu op het Media Park zit: “We zitten hier natuurlijk al vijf keer in de week drie maanden lang en dan ook nog die hele maand lang zeven dagen in de week, dat wordt wel een beetje veel.”

Paleis Soestdijk

Er waren wel plannen om op locatie te gaan, aldus Wilfred. “Paleis Soestdijk hadden we eventueel als optie. Dat was geweldig geweest, hè. Even naar buiten.”

René: “Je hebt veel meer sfeer en veel meer gevoel… Je zit hier nu en hebt veel meer het idee dat het gewoon een reguliere uitzending is, toch?”

Johan: “Ja, maar het is ook een reguliere uitzending en ik vind zo’n camping ook geen feest hoor.”

‘Toch iets anders’

Wilfred mist een beetje de EK-sfeer in VI. “Het is toch iets anders. Het EK is een feest.”

De presentator benadrukt dat hij dit anders vindt dan Eva’s keuze om naar Amsterdam te gaan. “Je gaat volgens mij echt niet het verschil zien of het in Amsterdam of Hilversum is, maar zo’n programma als dit zou dan wel leuker zijn.”

René: “Dat we hier zaten toen Nederland niet geplaatst was vond ik niet zo erg. Dan leef het toch al niet, maar nu is het wel een beetje zo.”

Kan VI niet alsnog op locatie gaan? Johan: “Ik denk dat De Mol nu thuis nee zit te schudden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen