RTL degradeert John van den Heuvel: ‘Dit is echt een tegenvaller’

Een flinke tegenvaller voor John van den Heuvel: het team van tv-baas Peter van der Vorst heeft besloten om hem te degraderen van RTL 4 naar RTL 5. “Hier is hij niet blij mee, denk ik.”

John van den Heuvel © RTL

Na acht seizoenen verhuist de John van den Heuvel-show Ontvoerd van hoofdpodium RTL 4 naar het kleinere RTL 5. Daar zal het nieuwe seizoen van de serie op maandag 26 augustus in première gaan. Een prima uitzendavond, maar een A-misdaadjournalist als John heeft natuurlijk helemaal geen zin om tweede rang te zitten bij RTL.

Degradatie

Tv-autoriteit Tina Nijkamp, die jarenlang aan het roer heeft gestaan van SBS 6, kan zich voorstellen dat John hier niet blij mee is. “Ja, dat is toch wel een kleine tegenvaller denk ik voor John, want het grotere RTL 4 zorgt toch eigenlijk meestal wel voor meer kijkers en hoe komt dat nou op RTL 5 terecht?”

Ze vervolgt in haar podcast Tina’s TV Update: “Nou, ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat het voor RTL 4 gewoon te weinig scoort. Het vorige seizoen was in maart vorig jaar, in 2023, en dat scoorde, ja, toch wel heel matig.”

Geen miljoen

Hoeveel mensen keken er dan naar Ontvoerd? Tina: “Lineair zeker niet een miljoen kijkers en ja, het stond natuurlijk wel heel vaak tegenover Europees voetbal, het stond op de dinsdag, maar nu gaat het dus bij RTL 5 op de maandag van start en ja, dat is denk ik sowieso een betere dag voor John van den Heuvel.”

Wellicht krijgt John nog een kans om zich te bewijzen, vervolgt ze. “Als dit nou weer heel goed gaat, wellicht dat het dan weer teruggaat naar RTL 4.”

Veel rauwer

Tina denkt dat de kans echter klein is. Ze ziet dit gewoon als een scherpere profilering van de RTL-zenders. “Je ziet wel dat RTL 5 eigenlijk steeds meer de SBS 6 van vroeger wordt met rauwe programma’s, hè. Ze beginnen in augustus bijvoorbeeld ook met een realityserie over Schiphol, er komt weer Bij Ons Op Het Kamp.”

“Het rauwere Five Days Inside is ook al van RTL 4 naar RTL 5 gegaan. Je ziet dat RTL 4 toch veel meer de amusements- en datingzender wordt. Eigenlijk alleen Ewout Genemans met zijn Bureau-serie is het meest rauwe wat RTL 4 op dit moment nog uitzendt. Voor de rest is alles overgeheveld naar RTL 5.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen