Wil Linda de Mol alweer praten met pers? ‘Alles vooraf indienen!’

Er is Linda de Mol veel aan gelegen dat het vervolg op Gooische Vrouwen een doorslaand succes wordt, maar we hebben haar nog nergens een pr-praatje zien houden. Blijft ze zwijgen?

Linda de Mol © RTL

De kinderachtige mediahouding van Linda de Mol zorgt al sinds het uitbreken van het Voice-schandaal voor verbijstering: is dit de voormalig tv-koningin die jarenlang zélf allerlei BN’ers de hemd van het lijf vroeg in programma’s op tv? Ze voelt zich ongelooflijk aangevallen en weigert al jaren om aan te schuiven in een journalistiek programma.

Alle vragen vooraf

Jeroen Kijk in de Vegte, de voice-over van RTL Boulevard, verklapt nu dat Linda alleen haar serie wil promoten in een programma als ze vooraf alle vragen voorgeschoteld krijgt. “Er hoort natuurlijk een pr-momentje bij, alleen laat ze zich alleen interviewen met vooraf ingezonden vragen”, zegt hij in de showrubriek.

Heel gek, oordeelt tv-autoriteit Tina Nijkamp. “Het komt niet vaak voor dat vragen van tevoren moeten worden opgestuurd. Eigenlijk alleen bij de koninklijke familie. Voor de rest ken ik eigenlijk geen voorbeelden.”

Geen Zomerweek

Linda maakt het voor zichzelf onmogelijk om ooit nog haar talkshow Linda’s Zomerweek te presenteren, aldus Tina. “Ik denk dat we vooral Linda nog gaan zien in Miljoenenjacht, in series, maar bijvoorbeeld niet in Linda’s Zomerweek. Dat wordt onmogelijk als je zelf geen antwoord wil geven op vragen, dan kun je anderen ook geen vragen stellen.”

Kennelijk blijft ze dit volhouden totdat ze met pensioen gaat, aldus de tv-autoriteit. “Ik denk dat ze zichzelf erbij heeft neergelegd dat dat de consequentie is van geen interviews willen doen.”

Tijdsgebrek

Boulevard-ster Rob Goossens merkt dat Linda nog steeds smoesjes gebruikt om zich niet te laten interviewen. “De grap is dat Linda zegt dat ze vanwege tijdgebrek dat interview niet kon doen en dat ze daarom die opzet hebben.”

Wat denkt Rob? “Ik denk inderdaad dat het een strategie is en dat ze inderdaad gewoon totaal geen zin heeft in die vragen over Vieze Jeroentje, wat we allemaal begrijpen, alleen er komt altijd een eerste keer dat die vraag komt en als die nooit komt, dan heb je dus nooit meer de kans om je eigen producties en programma’s te promoten.”

Zestig jaar

Tina denkt dat Linda er gewoon geen zin meer in heeft. “Ik denk dat Linda denkt: ik ben nu bijna zestig, ik heb het wel een beetje gehad. Linda is nooit zo heel scheutig geweest met interviews, hè? In haar hele carrière niet.”

“Ik vind het eigenlijk wel vanuit Linda een heel goede strategie, omdat namelijk bij elk interview, bij elke talkshow waar ze aan zou schuiven, ze de vraag krijgt: ‘Hoe is het met jou en Jeroen?’, en ik denk dat ze heeft gedacht: daar kan ik tóch nooit goed antwoord op geven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Linda de Mol interviewen als u vooraf alle vragen moet opsturen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen