Beau opeens in élk reclameblok: ‘Kan dit wel als talkshowhost?!’

Beau van Erven Dorens is tijdens het huidige EK Voetbal opeens in élk reclameblok te zien omdat hij het gezicht is geworden van Social Deal. “Kan dit eigenlijk wel als talkshowhost?”

Beau van Erven Dorens © YouTube

Het wekt behoorlijk wat verbazing: Beau van Erven Dorens, een van de drie talkshowpresentatoren van RTL 4, verschijnt momenteel om de haverklap op televisie in reclamespotjes van Social Deal. Past dit wel bij iemand die geacht wordt om voor ’s lands grootste commerciële zender politici en beleidsmakers te interviewen op de late avond?

Eva en Jeroen

Manuel Venderbos, de presentator van… Shownieuws, heeft er gemengde gevoelens bij. “Tegelijkertijd is hij wel gewoon één van de talkshowhosts van RTL. Moet je je eens voorstellen dat Eva Jinek zoiets zou doen of Jeroen Pauw”, zegt hij in de door hem gepresenteerde AD Mediapodcast.

De grote ster van de podcast, Angela de Jong, heeft er geen moeite mee. “Ja, maar Jeroen Pauw zit ook in Make Up Your Mind.”

Manuel: “Nou, dat vind ik wel iets heel anders dan Social Deal.”

Geen journalist

Angela kan het van Beau wel hebben. “Beau is geen journalist. Ik vind toch door de manier waarop het is opgebouwd en dat er duidelijk zelfspot in zit… Wat ook een paar jaar geleden met die Lidl-reclame zo was, dat blijft eigenlijk nog steeds mijn favoriete kerstreclame, dat hij voor al zijn vriendjes en vriendinnetjes van het corps even lekker gaat koken.”

Manuel: “Ja, maar toen was hij nog geen talkshowhost.”

Angela: “Nee, maar dan blijf je maar erop hameren dat het een enorme… Als ik naar Beau en die talkshow zit te kijken, heb ik ook niet het idee dat ik naar een journalist zit te kijken.”

Goed punt

Gudo Tienhooven, de mediajournalist van het AD, sluit zich aan bij Angela. “Nee, maar daar haal je wel een goed punt aan hoor, want daar beledig je Beau ook niet mee. Ik kan me herinneren dat hij begon aan die talkshow en dat hij ook tegen mij in dat interview heel duidelijk zei: ‘Ik ben geen journalist, zal ik ook nooit worden.'”

“Beau zei toen: ‘Zo ben ik ook niet opgeleid. Ik wil eigenlijk vanuit mijn eigen verbazing en nieuwsgierigheid een programma presenteren, dus noem mij vooral geen Eva Jinek of Jeroen Pauw.’ Ja, volgens mij ligt hier tegenwoordig… Het is 2024, hier ligt niemand wakker van.”

Vertier

Angela oordeelt dat het geen probleem is. “Hij zoekt altijd een beetje de mengvorm van vertier en vermaak en tegelijkertijd het menselijke en het warme. Volgens mij wil hij daar gewoon als een soort mens aan tafel zitten. Nou ja, dat past hierbij. Ik heb er niet zo heel veel moeite mee. Ik weet: als Eva Jinek dit zou doen, zou de pleuris uitbreken.”

Manuel: “Nou ja, als die al staat te dansen bij een Muziekfeest op het Plein, dan zijn de poppen al aan het dansen.”

Angela: “Ja, bizar hè, hoe dat werkt, belachelijk.”

Spotje

Het bewuste spotje:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau zit nu in elk reclameblok: kan dat wel als talkshowhost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen