Welke soap gaat beter scoren: die van Gerard of die van Gordon?

Gerard Joling en Gordon komen allebei met een eigen soapserie: de eerste bij RTL 4, de tweede bij SBS 6. Wie van de twee gaat het beste scoren? Tina Nijkamp geeft het antwoord…

Gerard Joling en Gordon © RTL

Ze maakten jarenlang sámen realityseries, maar nu liggen ze al jaren met elkaar overhoop: Gerard Joling en Gordon. Toevalligerwijs krijgen beide heren in het nieuwe tv-seizoen een eigen soap: Geer over zijn artiestenleven in eigen land, Goor over zijn jetsetleven in Dubai en zijn nieuwe horeca-avontuur in Blaricum. Zit de kijker erop te wachten?

Wat denkt Tina?

Het is onvermijdelijk dat tv-watchers de kijkcijfers van beide series gaan vergelijken, want die scores zijn natuurlijk een goede graadmeter voor hun populariteit: welke BN’er is meer in trek bij de kijker?

Tina Nijkamp, de kijkcijferautoriteit van ons land, kijkt in haar podcast Tina’s TV Update in haar glazen bol, maar kan er nog weinig over zeggen. Dat zal heel erg liggen aan het feit waar het geprogrammeerd wordt. Dat is heel belangrijk bij deze show, denk ik.”

Anderhalf uur

Er is voor Gerard één groot risico, aldus Tina.”Ik hoop niet dat Gerard Joling, net als alle andere programma’s bij RTL 4, ook anderhalf uur gaat worden, want dat lijkt me wel heel erg lang voor een realitysoap. Daar zal het aan liggen. En bij Gordon ook waar het geprogrammeerd gaat worden.”

Sommige avonden zullen desastreus zijn voor Goor, legt ze uit. “Kijk, als het op de maandag is, dan denk ik dat hij best wel kans heeft om redelijk te scoren, maar wordt hij bijvoorbeeld geprogrammeerd op de vrijdag, dan denk ik dat er wel een kleinere kans is, want dan is er gewoon veel meer concurrentie.”

Niet veel zinnigs

Goor zou op vrijdag een grote kans lopen om te floppen, weet Tina. De concurrentie is dan zeer fors. “Van bijvoorbeeld Flikken Rotterdam en Flikken Maastricht op de NPO. RTL 4 heeft op vrijdag ook altijd Holland’s Got Talent.”

“Nou, goed, ik denk dat het heel erg te maken heeft met de dag waarop het geprogrammeerd wordt. Ik kan er niet heel veel zinnigs over zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is volgens u een grotere kijkcijfermagneet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen