Waarom is VI Oranje dit jaar niet op locatie? ‘Komt door Tom Jones’

Wilfred Genee en zijn collega’s van Vandaag Inside kwamen in het verleden tijdens EK’s en WK’s vaak vanaf allerlei levendige locaties, maar dit jaar niet. Hoezo? “Tom Jones.”

Johan Derksen, Tom Jones en Wilfred Genee © SBS

Het gaf in het verleden altijd veel sjeu aan de EK- en WK-uitzendingen van Vandaag Inside: de leuke opnamelocaties in het land, vol met publiek, levendigheid en de buitenlucht op de achtergrond. Dit jaar is het anders: terwijl het vol zomer is, zitten de mannen van VI nog steeds verstopt in hun donkere en bedompte Mediapark-bunker. Een gemiste kans.

Onverstandig

Wilfred Genee en René van der Gijp balen er heel erg van, maar in Johan Derksen zit natuurlijk geen greintje ambitie meer en hij vindt het allemaal wel prima zo. Sterker nog: hij vindt het vervelend dat Wilfred zijn op-locatie-wens afgelopen week heeft uitgesproken op televisie, omdat dat conflicteert met hun kritiek op Eva Jinek.

Hoewel het Wilfred zijn verjaardag is, besluit Johan hem daar gisterenavond in VI op aan te spreken: “Ik vond het ook heel onverstandig van jou dat je van de week hebt gezegd dat je veel liever op locatie had gezeten, terwijl het van tevoren met ons besproken is. Dan ga je even verwend doen een beetje als Jinek.”

Verwend

Wilfred vindt dat hij verkeerd is opgevat. “Nou ja, niet verwend doen…”

Paleis Soestdijk was een mogelijke locatie voor VI. Johan: “We willen allemaal best naar Paleis Soestdijk, maar daar stond Tom Jones in de tuin te zingen. Dat is heel lastig hoor.”

Tom Jones treedt daar op 10 juli op. Als het Nederlands elftal de kwartfinales bereikt, dan spelen ze op die dag.

Aanschuiven

Wilfred vindt het jammer dat het niet is doorgegaan. “Ik spreek gewoon een gevoel uit wat René ook heeft. Het was toch hartstikke leuk geweest als we op locatie hadden gezeten?”

Johan: “Jawel, ik had Soestdijk leuk gevonden en dat was ook mogelijk, maar ze hoeven mij niet op een camping te droppen.”

Wilfred: “Nee, dat gaat te ver, maar Paleis Soestdijk was heel gezellig geweest en Tom Jones had aan kunnen schuiven!”

Kürhaus

De gasten aan tafel, Job Knoester en Rutger Castricum, vinden het ook jammer dat Vandaag Inside Oranje dit EK niet vanaf locatie uitzendt. “Wij hadden Kürhaus wel leuk gevonden”, aldus Job.

Dat ziet Johan al helemaal niet meer zitten: “Ja, ik ga van Grolloo naar Den Haag rijden iedere dag!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had VI Oranje ondanks Tom Jones gewoon in Paleis Soesdijk moeten gaan zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen