Hélène Hendriks maakt ruzie in VI: ‘Jullie zitten op Eva te rammen’

Hélène Hendriks is aan tafel bij Vandaag Inside in conflict geraakt met Johan Derksen en Wilfred Genee. Ze vindt het overdreven hoe erg zij op Eva Jinek zitten te ‘rammen’. “Meehuilen!”

Hélène Hendriks, Eva Jinek en Johan Derksen © SBS

Het AD heeft Eva Jinek ontzettend te grazen genomen door groot uit te pakken met een artikel over de extra kosten die de uitzendlocatie van haar nieuwe talkshow met zich meebrengt. Ze wil geen locatie delen met Sophie & Jeroen omdat de bewuste studio op het Mediapark afgrijselijk is en ze dichter op de cultuurwereld in Amsterdam wil zitten.

Hélène steunt Eva

Eva zal haar talkshow maken vanuit de hoofdstad en volgens de krant schatten insiders de extra kosten op 2 miljoen euro. Aangezien er na DWDD nooit meer iets beklijvends is gemaakt in de vooravond van NPO 1, is de publieke omroep maar al te blij met de komst van Eva en zij denkt dat de hoofstedelijke sfeer haar programma ten goede zal komen.

Het rekensommetje van het AD wordt nu gretig gebruikt door Eva’s vaste critici om haar even flink te bashen, waaronder natuurlijk de mannen van VI. Hélène Hendriks, die haar eigen talkshow zelf ook graag op locatie maakt en niet op het bedompte Mediapark, vindt dat flauw en gaat bij Vandaag Inside Oranje tegen haar collega’s in.

‘Zó’n gelul!’

Johan Derksen begrijpt niks van Eva. “Het is allemaal zó’n gelul. Kijk, ik vind het een belediging tegen heel Nederland dat cultuur alleen maar uit Amsterdam komt. Ik vind het geneuzel van mensen die nou voor Jinek kiezen, weet je wel, want: ‘Wij gunnen haar dat, hè, dat fijne, je wil kwaliteit maken en dan moet je in Amsterdam zitten!’ Wat een gelul!”

Makkelijke kritiek, vindt Hélène het. “Ik vind het ook wel een beetje meehuilen met de wolven in het bos. Dat je op locatie wil, dat doe ik zelf ook, dat snap ik heel goed. Dat het 2 miljoen is… De AvroTros zegt van niets en wij weten ook niet hoe ze de kosten-batenanalyse hebben gemaakt.”

Gezellig in Zeist

De mopperende mannen van VI worden langzaamaan ingehaald door de vrolijkere show van Hélène en haar leukere locaties zullen daarbij helpen. “Kijk, wij hebben in Zeist gezeten en ik durf echt wel te beweren dat het een toevoeging is dat we daar op locatie hebben gezeten, een andere omgeving”, zegt ze.

Johan cynisch: “Maak je dan betere programma’s? Het plaatje ziet er anders uit.”

Hélène: “Dat is ook belangrijk.”

Vrouwenonderwerp

Wilfred Genee gaat tegen Hélène in. “Zouden onze kijkcijfers beter zijn als we nu niet in deze studio zouden zitten?”

Zij: “Nee, dat denk ik niet, maar ik denk: het gaat ook een beetje om hoe je je erbij voelt. Dat vind ik heel belangrijk. Nou, wat zit je nou? Denk je dat het een vrouwenonderwerp is ofzo?”

Hij: “Een studio is toch een studio?”

Zij: “Nee, dat is onzin.”

Hij: “Nou, voor mij is een studio een studio.”

‘Voor mij níet!’

Hélène dient Wilfred van repliek. “Voor mij niet. Ik vind het vooral heel belangrijk dat er heel veel publiek omheen is. Als je bijvoorbeeld, zoals wij zaten, in Zeist zit, dan krijg je gewoon een andere dynamiek.”

Johan: “Nou, daar hebben we helemaal geen last van, van zo’n poppenkast.”

Hélène: “Nee, jullie niet, wij wel.”

Johan: “René en ik vinden het prettig dat je in een vertrouwde omgeving zit.”

Hélène: “Ja, jullie! Maar misschien Eva wel niet.”

‘Je zin hebben’

Het stoort Johan duidelijk dat Hélène inmiddels niet meer altijd met de mannen van VI meepraat. “O, je moet je zin hebben?”, bijt hij haar toe.

Hélène: “We zitten nu op Eva te rammen, maar die samenvattingen worden ook betaald van belastinggeld. Dat is nog veel meer.”

Johan: “Je kunt lullen tot je een ons weegt, maar het verschil tussen hier zitten of in Amsterdam zitten is 2 miljoen.”

Hélène: “Zij hebben een budget gekregen hiervoor en misschien besparen ze wel weer op andere dingen. Dan moet je eerst een overzicht hebben.”

Johan: “Wat heb jij dat je vanavond overal je zin in wil hebben?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Hélène Hendriks een punt? Zorgt een sfeervolle locatie wel degelijk voor een beter programma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen