Trekt Jeroen Pauw zich terug voor late night? ‘Beperkt beschikbaar’

Er gaat een gerucht dat Jeroen Pauw zich toch deels terugtrekt voor de late avond, maar klopt dat eigenlijk wel? Er lijkt in elk geval íets aan de hand te zijn. “Hij is beperkt beschikbaar.”

Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand © NPO

Lekt het op het Mediapark? Er is sinds kort een nieuw X-account actief, Hilversumse Insider, waarop nieuwtjes en meningen worden verspreid door een anonieme ‘buurman’. “Medianieuws: grote zorgen bij de NPO en BNNVARA over de nieuwe talkshow op de late avond vanaf september”, valt er nu te lezen.

Grote zorgen

Grote zorgen? Wat dan? “Ze dachten Jeroen Pauw te hebben, maar die blijkt maar zeer beperkt beschikbaar. Er wordt nu last minute nog een extra presentator gezocht, maar dat verloopt moeizaam.”

Het is de bedoeling dat Jeroen en Sophie Hilbrand vanaf september vier dagen per week, afwisselend, een talkshow gaan presenteren op het huidige tijdstip van Op1. “Maar zij wil maximaal twee uitzendingen per week, hij blijkt maar heel weinig in Nederland te zijn vanwege maandenlange vakanties.”

Wat zegt BnnVara?

Wat nu dan? “Er komt dus een nieuw gezicht bij en de naam van de show wordt aangepast”, klinkt het. Ah, nog een gezicht erbij… Dan belooft het een soort Op1-light te worden.

Mediacriticus Victor Vlam heeft dit nieuws gecheckt, zegt hij in de podcast De Communicado’s. “Ik heb in eerste instantie de persdienst van BNNVARA benaderd en die stuurde mij binnen een minuut een ontkenning. Die zeiden van: ‘Nee, klopt niet. Jeroen Pauw is helemaal beschikbaar en presenteert het om en om met Sophie vier dagen per week.'”

Duidelijke ontkenning

Is het dan een fopgerucht? “Ik dacht: dat is een hele duidelijke ontkenning, dit laat geen enkele twijfel bestaan over of het waar of niet waar is. Maar ik dacht ook bij mezelf van: ja, ik vind het wel opmerkelijk dat iemand dit dan op Twitter zet. Dus ik heb voor de zekerheid even iemand bij Jeroen & Sophie geappt, dat is Peter Kee.”

Peter Kee is de politieke redacteur van dat programma en werkt al jaren met Jeroen. “Dus als iemand het weet, dan moet het op zijn minst weten, dacht ik. En tot mijn verbazing kreeg ik een appje terug wat echt beslist geen ontkenning was. Hij zegt tegen mij: ‘Ik kan er nog niet teveel over zeggen, Victor, maar je hoort er binnenkort vast meer over.'”

Niet ontkend

Veelzeggend, vindt Victor. “Ja, kijk, ik heb hem gewoon letterlijk die tweets doorgestuurd met de vraag van: ja, klopt dit eigenlijk? Als het dan niet ontkend wordt – het is echt wel heel opmerkelijk nieuws – dan vind ik dat best wel een heel belangrijk teken dat het inderdaad wel gewoon klopt.”

“Ik moet je heel eerlijk zeggen, ik ga ervan uit dat de kern van de tweet van de Hilversumse insider eigenlijk wel klopt en dat betekent dus dat Jeroen Pauw veel minder te zien zal zijn in de late avond dan tot nu toe werd gedacht. Aangezien hij natuurlijk de drijvende kracht was achter het programma Sophie & Jeroen, is dat toch wel echt een hele grote domper.”

‘Peter blij!’

Voor wie is dat een domper? “Voor zowel BNNVARA als de NPO. Het programma heeft onder leiding van Jeroen Pauw het afgelopen half jaar meer kijkers gekregen, het heeft meer aanzien gekregen en het heeft meer waardering gekregen van de kijker. Het is gewoon simpelweg een veel minder grote speler zonder Jeroen Pauw”, aldus Victor.

Als er iemand bij komt, dan moet je volgens hem al snel denken aan mindere goden als Amber Kortzorg of Natasja Gibbs. “Echt een hele grote tegenslag en tegelijkertijd is het natuurlijk voor RTL de grootste opluchting die ze maar konden krijgen. Peter van der Vorst loopt te dansen door de woonkamer als hij dit hoort.”

Huisje Curaçao

Voor de late avond van RTL zou dit fantastisch nieuws zijn, aldus Victor. “Het is gewoon echt een veel minder grote concurrent voor de RTL-talkshow als Jeroen Pauw er niet bij aanschuift.”

Co-host Lars Duursma: “Of het komt alsnog goed en Jeroen Pauw zegt: ‘Nou ja, ik laat mijn huisje in Curaçao even wat het is en ik blijf wat langer in Nederland.'”

Victor: “Ja, helemaal zeker weten doen we het allemaal niet, want het is nog niet een volledige bevestiging. Maar wat Peter Kee dus zegt: ‘Binnenkort horen we vast meer.'”

De Communicado’s

De nieuwste aflevering van de spraakmakendste mediapodcast van Nederland:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Jeroen Pauw in de winter op Curaçao wil zijn, kan BnnVara dan niet beter iemand anders zoeken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen